Prinsessan Madeleine bjuder på ny bild på lillprins Nicolas. Foto: Copyright Fotograf Brigitte GrenfeldtPrinsessan Madeleine bjuder på ny bild på lillprins Nicolas. Foto: Copyright Fotograf Brigitte Grenfeldt
Prinsessan Madeleine bjuder på ny bild på lillprins Nicolas. Foto: Copyright Fotograf Brigitte Grenfeldt
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på prins Nicolas dop. Foto: Patrik C Ã Sterberg / STELLA PICTURESPrinsessan Madeleine och Chris O'Neill på prins Nicolas dop. Foto: Patrik C Ã Sterberg / STELLA PICTURES
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på prins Nicolas dop. Foto: Patrik C Ã Sterberg / STELLA PICTURES
Nu är prins Nicolas nio månader gammal – då bjuder prinsessan Madeleine på en ny bild på lillprinsen. Foto: Copyright Fotograf Brigitte GrenfeldtNu är prins Nicolas nio månader gammal – då bjuder prinsessan Madeleine på en ny bild på lillprinsen. Foto: Copyright Fotograf Brigitte Grenfeldt
Nu är prins Nicolas nio månader gammal – då bjuder prinsessan Madeleine på en ny bild på lillprinsen. Foto: Copyright Fotograf Brigitte Grenfeldt

Prinsessans nya bild på prins Nicolas

Publicerad

Tiden går, som bekant, fort.

Nu är prins Nicolas nio månader gammal. Då bjuder prinsessan Madeleine på en ny bild på lillprinsen – med en engelsk hälsning.

"Time is flying can't believe my sweet Nicolas is 9 months!", skriver hon på Facebook.

Det är inte längre speciellt ovanligt med bilder på prinsarna och prinsessorna i kungahuset. De senaste åren har kungafamiljen ofta kommit med hälsningar på sina olika sociala medier och nu har prinsessan Madeleine lagt ut ännu en bild på lille Nicolas – nio månader gammal.

Prinsessan valde vid jul att skicka en julhälsning till hela svenska folket och då var det just familjens allra senaste lilla medlem som fick förgylla hälsningen. Prins Nicolas alltså.

Var den senaste bilden, som lades ut på fredagskvällen, är tagen framgår inte. Men det syns att tiden går – jämför med dopbilden som prinsessan lade ut i oktober.

Och i sedvanlig ordning uppskattas bilden mycket på sociala medier.

"Wow, so cute. Cutest baby-boy I've ever seen... just like his mom", skriver en användare.

"Vilken fina nyfikna blåa ögon, tröjan är matchande med!" skriver en annan.

Och ja. Det finns gott om sådana kommentarer – på bara några minuter rasar det in hundratals kommentarer från prinsessans följare. Samtliga i positiv ton.

Lägger ofta ut bilder

Till bilden på prinsen har Madeleine den här gången lämnat en hälsning på engelska.

"Tiden flyger, jag kan inte tro att min söta Nicolas är nio månader gammal", skriver hon på Facebook.

Att kungafamiljens medlemmar lägger ut bilder på sina barn är inte längre ovanligt. Bilden på senaste tillskottet i familjen – prins Oscar – kom i mars. Expressens text om bilden delades över 25 000 gånger.

Och lika populära var semesterbilderna från Madeleines och Chris semester tidigare i vintras – då var det smältande glass, strandbilder och lek på paradisön.

Men prins Nicolas i all ära – får man tro kommentarerna på Facebook väntar kungafamiljens följare på en annan efterlängtad bild.

Som den mest "gillade" kommentaren uttrycker det:

"Adorable! Once Prince Carl Philip and Princess Sofia's child is born, we need a pic of all of the cousins together. A perfect gift for your parents and fans!".

Översatt: "Urgulligt" När prins Carl Philip och prinsessan Sofias barn är fött behöver vi en bild på alla kusinerna tillsammans. En perfekt gåva till dina föräldrar och fans".

Och tja, nog börjar det närma sig även för prinsessan Sofia - på fredagskvällen visade hon upp den växande gravidmagen i Göteborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag