Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessans känslo-
storm under galan

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip kunde inte hålla leendena tillbaka när "deras" låt "Fix you" spelades under galan "Hela Sverige skramlar"
Foto: Anna-Karin Nilsson

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip kunde inte hålla leendena tillbaka när "deras" låt "Fix you" spelades.

Och efter att ha bevittnat den historiska galan var prinsessan Sofia rörd.

– Det var väldigt känslosamt, säger prinsessan Sofia.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia för att visa sitt stöd för människor på flykt under gårdagens historiska "Hela Sverige skramlar"-konsert i Globen.

Paret, som gifte sig i somras, anlände hand i hand och åtföljda av livvakter på röda mattan strax före klockan 19.

Prinsessan Sofia har i flera år varit djupt engagerad i välgörenhet och bland annat startat organisationen Project Playground i Sydafrika.

– Det känns viktigt att vara här i kväll för att visa stöd, sa prinsessan Sofia till Expressen när paret anlände.

"Vi har bidragit"

Förutom att vara på plats och stötta artisterna och insamlingen berättade prins Carl Philip att prinsparet hjälpt till, även på andra sätt.

– Vi har bidragit, sa prins Carl Philip.

Paret intog sina platser och satt i närheten av Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.

När kamerorna senare, under galan, zoomade in prinsparet jublade publiken högt.Och då Petra Marklund och Magnus Carlson klev upp på scen och sjöng Coldplays "Fix you" möttes prinsen och prinsessans blickar. De fattade varandras händer och kunde inte hålla tillbaka leendena. Det var nämligen den sång som artisten Salem Al Fakir framträdde med i kyrkan under parets uppmärksammande bröllop i somras.

Efter galan var prinsessan Sofia rörd.

"Oerhört glad"

Innan hon och prins Carl Philip försvann stannade hon till och talade med Expressen för att ge sin syn på kvällens upplevelser.

– Det var helt fantastiskt. Jag är oerhört glad över att få ha varit med om det här, sa prinsessan Sofia.

Hon var rörd och stolt över uppslutningen och det engagemang svenska folket visat under kvällen.

– Det är häftigt att vi, när det väl gäller, och även om vi kan vara lite långsamma, har vi bevisat att Sverige kan. Det är helt fantastiskt. Jag är glad att vara en del av det. Det var väldigt känslosamt, sa prinsessan Sofia.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.