Sofia utsågs 1 januari till ny hedersordförande för Sophiahemmet, en titel som kungens syster, prinsessan Christina, haft i nästan 45 år. Foto: David SicaSofia utsågs 1 januari till ny hedersordförande för Sophiahemmet, en titel som kungens syster, prinsessan Christina, haft i nästan 45 år. Foto: David Sica
Sofia utsågs 1 januari till ny hedersordförande för Sophiahemmet, en titel som kungens syster, prinsessan Christina, haft i nästan 45 år. Foto: David Sica
Sitt första officiella uppdrag för Sophiahemmet hade Sofia i torsdags kväll då hon var med på Sophiahemmets examenshögtid och broschutdelning i Stockholms stadshus. Foto: David SicaSitt första officiella uppdrag för Sophiahemmet hade Sofia i torsdags kväll då hon var med på Sophiahemmets examenshögtid och broschutdelning i Stockholms stadshus. Foto: David Sica
Sitt första officiella uppdrag för Sophiahemmet hade Sofia i torsdags kväll då hon var med på Sophiahemmets examenshögtid och broschutdelning i Stockholms stadshus. Foto: David Sica
Sedan 2014 driver Sophiahemmet också det privata BB Sophia. Förlossningsavdelningen är den som ligger närmast Djurgården, där Sofia och Carl Philip bor. Men om det innebär att de kommer att välja BB Sophia vill ingen kommentera. Foto: David SicaSedan 2014 driver Sophiahemmet också det privata BB Sophia. Förlossningsavdelningen är den som ligger närmast Djurgården, där Sofia och Carl Philip bor. Men om det innebär att de kommer att välja BB Sophia vill ingen kommentera. Foto: David Sica
Sedan 2014 driver Sophiahemmet också det privata BB Sophia. Förlossningsavdelningen är den som ligger närmast Djurgården, där Sofia och Carl Philip bor. Men om det innebär att de kommer att välja BB Sophia vill ingen kommentera. Foto: David Sica

Prinsessan Sofias
nya utnämning

Publicerad

Kungen har utsett prinsessan Sofia till hedersordförande för ett av Sveriges äldsta privatsjukhus: Sophiahemmet i Stockholm.

Innebär det månne att hon väljer BB Sophia när det är dags att föda?

Sofia utsågs 1 januari till ny hedersordförande för Sophiahemmet, en titel som kungens syster, prinsessan Christina, haft i nästan 45 år.

Sitt första officiella uppdrag för Sophiahemmet hade Sofia i torsdags kväll då hon var med på Sophiahemmets examenshögtid och broschutdelning i Stockholms stadshus.

– Det är så klart jättekul och hedrande att prinsessan nu är vår nya hedersordförande. Det betyder väldigt mycket för oss, säger Peter Seger, vd på Sophiahemmet.

Driver BB Sophia

Sedan 2014 driver Sophiahemmet också det privata BB Sophia. Förlossningsavdelningen är den som ligger närmast Djurgården, där Sofia och Carl Philip bor. Men om det innebär att de kommer att välja BB Sophia vill ingen kommentera.

– Det är ingenting vi har en aning om och naturligtvis ingenting vi skulle prata om, säger Peter Seger.

Hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Det är ett hedersuppdrag som Sofia har fått för Sophiahemmet.

Betyder det att hon ska föda på BB Sophia?

– Det har inte med saken att göra. Det är viktigt att skilja på saker.

Nedkomsten är beräknad till april.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag