Här lämnar prinsessan Sofia slottet efter dagens glädjebesked. Foto: Michaela HasanovicHär lämnar prinsessan Sofia slottet efter dagens glädjebesked. Foto: Michaela Hasanovic
Här lämnar prinsessan Sofia slottet efter dagens glädjebesked.  Foto: Michaela Hasanovic
Prinsessan förväntas bli få sitt första barn i april nästa år. Foto: Michaela HasanovicPrinsessan förväntas bli få sitt första barn i april nästa år. Foto: Michaela Hasanovic
Prinsessan förväntas bli få sitt första barn i april nästa år.  Foto: Michaela Hasanovic
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip avslöjade nyheten på Instagram. Foto: Foto Kungahuset.Se / Photo The RPrinsessan Sofia och prins Carl Philip avslöjade nyheten på Instagram. Foto: Foto Kungahuset.Se / Photo The R
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip avslöjade nyheten på Instagram. Foto: Foto Kungahuset.Se / Photo The R
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ska få barn under 2016. Foto: Olle SporrongPrinsessan Sofia och prins Carl Philip ska få barn under 2016. Foto: Olle Sporrong
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ska få barn under 2016. Foto: Olle Sporrong
Sofia är gravid. Foto: Anders Wiklund/TtSofia är gravid. Foto: Anders Wiklund/Tt
Sofia är gravid. Foto: Anders Wiklund/Tt
Prinsessan Sofia. Foto: Patrik C Ã SterbergPrinsessan Sofia. Foto: Patrik C Ã Sterberg
Prinsessan Sofia. Foto: Patrik C Ã Sterberg
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Prinsessan Sofia och Carl Philip ska få barn

Publicerad

Sofia ska bli mamma.

Prinsessan är gravid och hon och Carl Philip ska bli föräldrar under 2016 - precis som kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Hovet bekräftar nyheten på Instagram.

– Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla, säger de i ett uttalande på Kungahusets instagramkonto.

Barnet beräknas till april.

Prinsessan Sofia och Carl Philip ska bli föräldrar.

Hon är gravid och ska i april 2016 bli mamma för första gången.

Hovet och kungafamiljen har fram tills nu valt att hålla det inom en snäv krets. Orsaken till att det meddelas först nu är att ingen i familjen ville att det skulle ta fokus från det kungliga dopet som var i helgen när prins Nicolas döptes.

 

GRATTIS! Skicka dina hälsningar till prinsparet

 

Det var den 13 juni som Sofia och Carl Philip gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm. De har sedan dess representerat kungahuset på en rad arrangemang och Sofia var i början av hösten på eget uppdrag i Sydafrika som prinsessa av Sverige.

Många ville hälsa på prinsparet

Prinsparets senaste offentliga framträdande var under måndagen då paret besökte Norrtälje för att inviga Idrott utan gränser.

– Det är jättekul, man känner att det är mycket energi, sa prins Carl Philip efter invigningen där han träffade många glada barn som ville hälsa på prinsparet.

Vid helgens dop var Carl Philip gudfar till prins Nicolas och Sofia skrattade när hon av Expressen fick en fråga vad hennes uppdrag var:

– Jag är svägerska och stolt över att Carl Philip ska bli gudfar.

 

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia väntar barn / The Prince Couple is expecting a child ”Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla”, säger Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia. Prinsessan Sofia mår bra och födseln beräknas till april 2016. Under hösten 2015 förväntas inga större förändringar i Prinsparets program. // “We are so happy and excited to announce that we are expecting our first child. We are very much looking forward to it,” says Prince Carl Philip and Princess Sofia. The birth is expected to take place in April of 2016. No changes in the schedule of The Prince Couple’s public engagements are planned during the fall of 2015. #kungahuset #prinsparet

Ett foto publicerat av Kungahuset (@kungahuset) Okt 15, 2015 kl. 3:59 PDT

 

 

LÄS ÄVEN: Så snyggt har prinsessan Sofia dolt magen.

 

Inne på den efterföljande doplunchen var det Sofia som lyste mest och ett samtalsämne efter lunchen var när det är dags för Carl Philip och Sofia att skaffa egen familj.

Nu ska de få sin egen familj och precis som kronprinsessan Victoria ska Sofia föda under 2016. Victoria är beräknad i mars 2016 och Sofias nedkomst är planerad till senare under 2016.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag