Prinsessan Sofia och Carl Philip ska få barn

Här lämnar prinsessan Sofia slottet efter dagens glädjebesked.
Foto: Michaela Hasanovic
Prinsessan förväntas bli få sitt första barn i april nästa år.
Foto: Michaela Hasanovic
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip avslöjade nyheten på Instagram.
Foto: Foto Kungahuset.Se / Photo The R
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ska få barn under 2016.
Foto: Olle Sporrong
Sofia är gravid.
Foto: Anders Wiklund/Tt
Prinsessan Sofia.
Foto: Patrik C Ã Sterberg
Foto: Sven Lindwall
1 / 8

Sofia ska bli mamma.

Prinsessan är gravid och hon och Carl Philip ska bli föräldrar under 2016 - precis som kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Hovet bekräftar nyheten på Instagram.

– Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla, säger de i ett uttalande på Kungahusets instagramkonto.

Barnet beräknas till april.

Prinsessan Sofia och Carl Philip ska bli föräldrar.

Hon är gravid och ska i april 2016 bli mamma för första gången.

Hovet och kungafamiljen har fram tills nu valt att hålla det inom en snäv krets. Orsaken till att det meddelas först nu är att ingen i familjen ville att det skulle ta fokus från det kungliga dopet som var i helgen när prins Nicolas döptes.


GRATTIS! Skicka dina hälsningar till prinsparet


Det var den 13 juni som Sofia och Carl Philip gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm. De har sedan dess representerat kungahuset på en rad arrangemang och Sofia var i början av hösten på eget uppdrag i Sydafrika som prinsessa av Sverige.

Många ville hälsa på prinsparet

Prinsparets senaste offentliga framträdande var under måndagen då paret besökte Norrtälje för att inviga Idrott utan gränser.

– Det är jättekul, man känner att det är mycket energi, sa prins Carl Philip efter invigningen där han träffade många glada barn som ville hälsa på prinsparet.

Vid helgens dop var Carl Philip gudfar till prins Nicolas och Sofia skrattade när hon av Expressen fick en fråga vad hennes uppdrag var:

– Jag är svägerska och stolt över att Carl Philip ska bli gudfar.


https://instagram.com/p/82xJUgv8vO/


LÄS ÄVEN: Så snyggt har prinsessan Sofia dolt magen.


Inne på den efterföljande doplunchen var det Sofia som lyste mest och ett samtalsämne efter lunchen var när det är dags för Carl Philip och Sofia att skaffa egen familj.

Nu ska de få sin egen familj och precis som kronprinsessan Victoria ska Sofia föda under 2016. Victoria är beräknad i mars 2016 och Sofias nedkomst är planerad till senare under 2016.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.