Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Sofia jobbar in i det sista

Prinsessan Sofia passar på att jobba in i det sista inför den kungliga nedkomsten.
Foto: (C) Pelle T Nilsson
Nu lämnar hon Stockholm tillsammans med maken för att stötta sitt Project Playground.
Foto: (C) Pelle T Nilsson

Prinsessan Sofia passar på att jobba in i det sista inför den kungliga nedkomsten.

Nu lämnar hon Stockholm tillsammans med maken för att stötta sitt Project Playground.

- Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ska vara med som hedersgäster, bekräftar Project Playgrounds generalsekreterare Daniel Madhani.

Det är nu på fredag som prinsessan Sofia och prins Carl Philip lämnar Stockholm för att åka till Göteborg och Project Playgrounds årliga insamlingsgala. Project Playground som bildades 2010 av prinsessan Sofia och hennes kollega Frida Vesterberg har varje år denna välgörenhetsmiddag för att få in pengar till verksamhet - förbättra barn och ungdomars möjligheter i livet.

I dag är prinsessan Sofia hedersordförande för Project Playground och hon ska på fredag ge kunglig glans åt den välgörenhetstillställningen som är så viktig för organisationen:

- Ja, detta är ett oerhört viktigt tillfälle för Project Playground. Vår verksamhet bygger på insamling i olika former för att kunna genera pengar till vårt ändamål, att ge barn och ungdomar framtidstro och möjlighet att påverka sitt eget liv, säger Project Playgrounds generalsekreterare Daniel Madhani.

Shai Dahan ger auktionen ett konstverk

Det är främst i Sydafrika och Kapstaden som Project Playground i dag har sin operativa verksamhet och middagen på fredag är den femte gången som Project Playground har en insamlingsgala på Västkusten.

På galan på fredag ska det vara en välgörenhetsauktion med en "mängd donerade objekt inom upplevelser, konst, resor och sport". Svenske landslagsstjärnan i fotboll Jonas Olsson är en av de som har gett Project Playground möjligheten att auktionera ut fotbollsbiljetter till match i England, Även gatukonstnären Shai Dahan ger auktionen ett konstverk som görs efter vinnarens egna önskemål.

Det är 100 gäster på fredag på Auktionsverket Kulturarena, en konferens- och eventvåning i centrala Göteborg, och det är garanterat en av de sista stora officiella saker som prinsessan Sofia gör före hon och prins Carl Philip blir föräldrar för första gången. Hovet har hela tiden sagt att de ska bli föräldrar i april.

I hovets officiella kalender framgår att prinsessan Sofia är i Göteborg på fredag och att det är en av hennes sista officiella jobbpunkter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.