Prinsessan Sofia var en av prisutdelarna på galan. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURESPrinsessan Sofia var en av prisutdelarna på galan. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Prinsessan Sofia var en av prisutdelarna på galan. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Prinsessan Sofia tillsammans med konferencier Clara Henry. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURESPrinsessan Sofia tillsammans med konferencier Clara Henry. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Prinsessan Sofia tillsammans med konferencier Clara Henry. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURESFoto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
 Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Prinsessan Sofia delade ut pris på prestigefylld vårgala

Publicerad

”En målmedveten kväll”.

FN:s utvecklingsprograms pris – för de globala målen för hållbar utveckling – hittade under tisdagen sina mottagare.

Prinsessan Sofia var en av prisutdelarna.

– Genom sin närvaro markerade hon vikten av att i Sverige uppnå de globala målen, säger Johan Tegel, hovets informationssekreterare.

UNDP:s vårgala hölls på Fotografiska museet i Stockholm på tisdagskvällen. 

UNDP är en förkortning av United Nations Development Program – alltså FN:s utvecklingsprogram.

Bland de medverkande märktes organisationens chef Achim Steiner, vice statsminister Isabella Lövin (MP), civilminister Ardalan Shekarabi (S), styrelseordföranden för fredsforskningsinstitutet Sipri Jan Eliasson och prinsessan Sofia. 

 

LÄS MER: Kunglig glans i Tjejvasan – Sofia skidar på hemmaplan 

Prinsessan Sofia tillsammans med Jan Eliasson på galan på Fotografiska i Stockholm.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

150 inbjudna gäster

Galans 150 inbjudna gäster kom från olika samhällssektorer – lärare, företag, kommuner, föreningar och journalister. Samt finalisterna inom respektive priskategori. Kvällens konferencier var programledaren Clara Henry.

Finalisterna i galans fem priskategorier presenterades, och vinnarna har avgjorts genom en omröstning på nätet.

Prinsessan Sofia var en av prisutdelarna – hon överräckte utmärkelsen i kategorin inkludering.

– Detta var UNDP:s första vårgala i Sverige. Genom sin närvaro markerade prinsessan Sofia vikten av att i Sverige uppnå de globala målen, säger Johan Tegel, hovets informationssekreterare.

 

HÄR ÄR GALANS VINNARE

Bästa kommunikation

 

Pristagare: Tre lärare från Jämtland som skapat Spilloteket, som genom träffsäker kommunikation och spillmaterial från jämtländska industrier inspirerar barn och lärare att lösa dagens stora utmaningar. 

 

Bästa innovation

 

Pristagare: Bee Urbans projekt ”Blommor för bin” för deras insatser för det minskade antalet vilda bin. Något som hotar vårt ekosystem.

 

Bästa partnerskap

 

Pristagare: Fryshusets plattform we_change, som ger ungdomar möjlighet att möta samhällsaktörer över sektorsgränser för att tillsammans komma fram till lösningar för en mer hållbar värld. 

 

Bästa inkludering

 

Pristagare: RFSL Ungdom för projektet Newcomers Youth, som ger stöd till unga nyanlända hbtq-personer. 

 

Bästa engagemang

 

Pristagare: Ahmed Abdirahman, grundaren av the Global Village som genom Järvaveckan bidragit till såväl inkludering som stärkt demokrati. 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


jess

sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag