Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine hyllar Novas coronatips om handtvätt

Säljs slut i butik – här är två recept du kan göra själv.
Nova visar hur man tvättar händerna.Foto: Skärmdump
Prinsessan Madeleine är beskyddare av organisationen Min Stora Dag.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sexåriga Nova från Partille som har en allvarlig lungsjukdom.

Nu uppmanar prinsessan Madeleine att alla tar del av hennes budskap.

”Missa inte Novas viktiga tips om hur vi håller bra handhygien i dessa tider”, skriver prinsessan på Instagram.

Coronaviruset är ett särskilt allvarligt hot för vissa riskgrupper. Det talas mycket om äldre personer, men även sjuka barn kan drabbas svårt. Om detta berättar nu prinsessan Madeleine på Instagram.

”Coronaviruset påverkar just nu oss alla. Jag vill skicka en särskild hälsning till alla barn i Min Stora Dags målgrupp. Jag vet att många av er just nu har det extra tufft när ni måste stanna hemma på grund av ökad smittorisk och infektionskänslighet”, skriver prinsessan.

Prinsessan Madeleines uppmaning

Min Stora Dag är en organisation som uppfyller önskningar för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser, och sedan 2001 har prinsessan Madeleine varit en så kallad beskyddare av organisationen.

”Följ gärna @minstoradag för att stötta deras viktiga arbete och missa inte Novas viktiga tips om hur vi håller bra handhygien i dessa tider”, avslutar hon inlägget.

https://www.instagram.com/p/B96coFmDWvK/

organisationens Instagram finns en intervju med sexåriga Novas mamma Caroline. 

– Nova hålls hemma och vistas inte ute bland folk. Vi är endast i trädgården för att få frisk luft när det är plusgrader. Annars håller vi oss inomhus. Nova tycker det är tråkigt att inte få vara med sina kompisar men har ändå stor förståelse att det är nödvändigt då hennes sjuka lungor inte hade klarar av denna typen av virus, berättar Caroline.

”För Nova handlar det om liv och död”

Fortsättningsvis berättar mamma Caroline att det är avgörande att stanna hemma om man känner sig sjuk:

– Nu är det verkligen superviktigt att man stannar hemma om man känner sig det minsta sjuk. Att vid minsta symtom på sjukdom tar det på största allvar och hålla sig isolerad. För Nova handlar det om liv och död. Och det finns många barn och vuxna precis som Nova som har dåliga lungor eller är sjuka på annat sätt. Nu får vi alla gå ihop och göra vårt allra bästa för att stoppa smitta! Tvätta alltid händerna med tvål och vatten i minst 30 sek så fort du kommer hem. Men det allra viktigaste är att man stannar hemma när man känner sig sjuk och inte utsätter folk i riskgrupp för smitta.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.

Bo Gustafssons företag tillverkar alcogel under coronakrisen – 500 kilo handsprit åt gången.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.