Foto: Lisa Mattisson Exp
 Foto: Lisa Mattisson Exp

Prinsessan Madeleine är gravid

Publicerad

Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill väntar barn, uppger hovet i ett pressmeddelande.

Nu kommenterar prinsessan Madeleine själv på Facebook:

– Det gör mig så glad att få meddela den fantastiska nyheten att jag och Chris väntar vårt andra barn, skriver hon.

Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neill har den stora glädjen att meddela att de väntar sitt andra barn, skriver hovet i ett pressmeddelande.

– Det gör mig så glad att få meddela den fantastiska nyheten att jag och Chris väntar vårt andra barn, skriver Madeleine själv på Facebook.

Prinsessan Madeleine mår enligt hovet bra och födseln beräknas till sommaren 2015.

”Vi är väldigt glada och ser fram emot att välkomna en ny medlem till vår familj”, säger Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neill i ett pressmeddelande.

– Prinsessan mår bra och paret gläder sig, barnet är beräknat till sommaren, säger Annika Sönnerberg på hovets informationsavdelning.

Hovet vill inte gå ut med exakt när barnet är beräknat. Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren är anledningen till att de går ut med uppgiften är att förekomma spekulationer.

På besök i Sverige

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är nu hemma i Sverige. Under morgondagen kommer de att delta vid Svenska Akademiens högtidssammankomst i Börshuset i Stockholm tillsammans med kungaparet, kronprinsessparet, Carl Philip och Sofia Hellqvist.

Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill visade sig för första gången offentligt tillsammans 2011. I samband med prinsessan Estelles dop i maj 2012 bekräftade hovet att de två var sammanboende i New York. De gifte sig sommaren 2013 och den 20 februari 2014 föddes deras dotter prinsessan Leonore.

Paret har under många år bott i New York, men under hösten kom beskedet om att paret skulle flytta till London, vilket skulle göra avståndet till resten av familjen betydligt mindre.

Lyckönskningar strömmar in

Reaktionerna på att prinsessan Madeleine återigen är gravid spred sig under fredagen och lyckönskningarna har strömmat in. På kungahusets officiella hemsida har nyheten om babylyckan fått över 25 000 likes och en mängd kommentarer på svenska och andra språk.

Även ute på stan märks den glada nyheten av.

– Jag tycker att det är underbart och jätteroligt. Jag gillar att kungafamiljen gör PR för Sverige. Jag vill önska kungafamiljen god jul och önska prinsessan Madeleine stort grattis och lycka till, säger Monica Gamlan som intervjuades av Expressen på slottsbacken Stockholm.

– Jag tror att detta betyder jättemycket för hovet. Bröllop och barn är positiva händelser för kungahuset och då stärks monarkins roll, säger Johanna Lejon, hovreporter på Svensk damtidning.

Det faktum att den planerade födseln ligger nära i tid till det planerade bröllopet mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist gör att Madeleine kan komma att föda i Sverige.

– Det är stor sannolikhet att hon kommer att föda i Sverige, och kommer vara en del i Sverige under nästa sommar. Men hon kanske inte har bestämt helt ännu, säger Johanna Lejon.

Hon tror att även nytillskottet i familjen kommer att få en kunglig titel.

– Jag tror att det kommer att bli en prins eller prinsessa. Madeleine behöll sin titel efter bröllopet och även Leonore är prinsessa, säger Johanna Lejon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag