Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Hermine död – ihågkommen för sina fester

Hermine Clermont Tonerre, den franska prinsessan, dog efter en motorcykelolycka.Foto: YANN BOHAC/MPP/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Hermine av Clermont-Tonnerre dog för två veckor sedan – 54 år gammal.

Men hon levde ibland som om varje dag var den sista, och kallades för ”partyprinsessan”.

Det hon var bäst på var att ordna fester för de rika och berömda.

Prinsessan Hermine av Clermont-Tonnerre hamnade i koma efter att ha varit med om en allvarlig motorcykelolycka för drygt fyra veckor sedan. 

Till franska magasinet Point de Vue meddelade familjen i helgen att hon dog 3 juli – och att hon var ”omgiven av hela sin familj”. 

”Hela hennes familj och hennes vänner kommer att bevara minnet av Hermine som en fantastisk kvinna med ett stort hjärta som alltid hade tid för andra. Det räckte med att hon kom in på en fest för att hon skulle ändra på stämningen och ge alla energi. Hon kommer att bli ihågkommen som en förebild för hur man ska leva sitt liv. Hon utstrålade glädje och vänlighet som vi inte kan glömma, precis som hennes leende”, stod det i uttalandet. 

Hermine dog ung – bara 54 år gammal, men hon såg till att leva den tiden fullt ut.

Hennes liv var mer rock'n'roll och häftiga partyn än stela bjudningar och stillsamt konverserande, skriver Tatler.

Festerna hon anordnade var för de rika och berömda, och i centrum stod Hermine – ofta blossande på en stor cigarr.

Utkastad från den ena skolan efter den andra

Hermine och hennes bror växte upp i en lyxig omgivning – på slottet Loire Château de Soudun, tre och en halv timme sydväst om Paris. Hon ansågs som något av en rebell, vilket gjorde att hon mer eller mindre blev utkastad från hela nio skolor i sin ungdom.

I en intervju hävdade Hermine dock att hon aldrig blev relegerad:

– I stället förklarade de olika skolorna för min mamma att det alltid fanns en annan som var mer lämplig för min karaktär och mitt temperament.

Efter att ha avslutat sin skolgång arbetade hon bland annat som stylist för modejätten Dior, blev känd som ”partyprinsessan” och startade ett företag som ordnade överdådiga fester för de med stora bankkonton.

Hermine tillhörde alltså Clermont-Tonnerre-familjen, en gammal fransk släkt med kungliga rötter. Hon var enda dottern till Charles Henri, den elfte hertigen av släkten Clermont-Tonnerre.

Hon efterlämnar dottern Allegra, 17, och sonen Calixte, 14.

 

Meghans tal till unga tjejer: ”Mänskligheten behöver er”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.