Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Estelle gör sin debut på Island

Islands president Olafur Ragnar Grimsson hyllade prinsessan Estelle efter att de träffades.
Foto: Suvad Mrkonjic

REYKJAVIK. Prinsessan Estelle har gjort debut på isländsk mark och hyllas av landets president:

– Det känns fantastiskt att nu fått välkomna tre generationer svenska kungligheter hit till Island, säger Olafur Ragnar Grimsson.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel inledde i morse sitt två dagar officiella besök på Island.

Precis som brukligt vid officiella besök är det landets statschef som ska hälsa välkommen och i det här fallet Islands president Olafur Ragnar Grimsson och hans hustru Dorrit Moussaieff.

Glad president

Victoria och Daniel i all ära, men den som kom att hamna i centrum i presidentens tal var en liten annan prinsessa vid namn Estelle. Efter att ha hälsat Victoria och Daniel välkomna till Island poängterade presidenten hur glad han är att tre svenska kungliga generationer har besökt Island i nutid - kungen och drottningen var 2004 på statsbesök på Island med kronprinsessan Victoria. Och nu är det kronprinsessan tillsammans med maken Daniel och prinsessan Estelle som är på plats.

Men någon skymt av Estelle blev det aldrig. Precis som Expressen.se kunde avslöja redan i går så är Estelle med på officiella resan, men ska vara i bakgrunden.

Viktig relation

Kronprinsessan Victoria berättade i dag inne i presidentpalatset hur "oerhört viktig relationen är mellan Sverige och Island och att just handel tillsammans med arktisk forskning ligger henne varmt om hjärtat".

- Jag hoppas att det här besöket kan lyfta fram alla de möjligheter som finns mellan våra länder. Vi ser väldigt mycket fram emot det här besöket.

Men, Estelle, då? Var fanns hon när mamma pratade inför en hel nation?

Jo, med barnflickan Adeline Petersson. Verka utan att synas...

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.