Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Dianas brev sålda för en miljon kronor

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Foto: JACQUELINE ARZT / AP TT / NTB SCANPIX
Foto: DAVIDLAYAUCTIONEERS/BOURNEMOUTH NEWS/SHUTTERSTOCK / DAVIDLAYAUCTIONEERS/BOURNEMOUTH NEWS/SHUTTERSTOCK

36 privata brev från prinsessan Diana till goda vännen Roger Bramble har sålts på auktion.

Prislappen: Nära en miljon kronor.

Dyrast i samlingen var ett brev där Diana kallar drottning Elizabeth för ”the Boss”.

Korrespondensen skedde mellan 1990 och 1997. Kritiska år för prinsessan Diana, vilket märks i en del av de 36 brev som nu gått under klubban. Efter att breven hemlighållits i 24 år har de nu sålts, ett och ett, till ett sammanlagt värde av 82 000 pund – motsvarande nära en miljon svenska kronor. 

Roger Bramble var en mycket god vän till kungafamiljen. Familjen Bramble säger sig ha bestämt sig för att sälja samlingen för att visa vilken ”underbar människa” prinsessan Diana var och vinsten donerar de till olika kulturella institutioner, som English National Ballet och Young Musicians Symphony Orchestra.. 

Den riktiga dyrgripen i samlingen blev ett brev daterat 19 oktober 1995. Prinsessan var då orolig att hon gjort Roger Bramble försenad till ett möte med drottning Elizabeth II. Hon tackar honom för lunchen på lyxrestaurangen Bibendum i Chelsea.

”Jag hoppas att du kom till Westminster Abbey före the Boss (drottningen) och om inte, så förväntar jag mig att ha blivit omnämnd i din ursäkt!”, skriver prinsessan i brevet som gick för drygt 100 000 kronor.

Seriös prinsessan Diana-samlare i Storbritannien

I ett annat brev, daterat augusti 1996, tackar hon återigen för en lunch som var en ”mycket välkommen distraktion” från skilsmässan från prins Charles. I ytterligare ett brev, från 1992, skriver Diana om en ”hemsk” vecka. Samma vecka kom en biografi om henne ut, där det skrevs att hon hade försökt begå självmord. Brevet såldes för cirka 15 000 kronor.

– En av de starkaste budgivarna, som köpte många av breven, är en seriös Diana-samlare baserad i Storbritannien, säger Mimi Connell Lay, som representerar auktionsförrättaren, till Daily Mail

– Men vi hade även beslutsamma bud från samlare i USA. Folk bara älskar Diana, hon var enormt populär.


Donald Trumps nya känga mot Meghan

Ex-presidenten uttalar sig efter Meghans och prins Harrys uppmärksammade intervju med Oprah Winfrey.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.