Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsens sköna semester på Rivieran

Carl-Philip i fartfylld färd i ring. Foto: Fame Flynet France/Stella Pictures
Sofia tog det lite lugnare än maken på paddelbrädan. Foto: Fame Flynet France/Stella Pictures
Sofia njöt ordentligt under utflykten.Foto: Fame Flynet France/Stella Pictures
Familjen är på en privat semester och nästa officiella framträdande enligt hovets kalendarium är inte förrän 17 augusti.Foto: Fame Flynet France/Stella Pictures
Carl Philip och Sofia med vänner ägnar sig åt dykning och vattensport på en hyrd motorjakt.Foto: Fame Flynet France/Stella Pictures
Paret hade en skön dag på lyxjakten. Foto: Fame Flynet France/Stella Pictures
Kungafamiljen har flytt den regniga svenska sommaren och satsat på en riktig solsemester.Foto: Bulls
På onsdagen kopplade kungligheterna av under en båttur i lyxresorten Sainte-Maxime på Franska rivieran.Foto: Bulls
Kungen ger sig ut på en roddtur iförd keps, solglasögon, ryggsäck och en ledigt uppknäppt skjorta.Foto: Bulls
Hur länge kungafamiljen stannar på Franska rivieran är oklart. Nästa officiella framträdande enligt hovets kalendarium är den 17 augusti då kronprinsessan Victoria och prins Daniel närvarar vid ett företräde för FN-ambassadörer på Slottet.Foto: Bulls
1 / 10

Här roar sig prinsparet med vattenring och paddelbräda.

Prins Carl Philip och hans Sofia semestrar tillsammans med familjen på Franska rivieran.

De svenska kungligheterna lever ett intensivt båtliv i Medelhavet just nu. Kungaparet gör utflykter i egna motorjakten "Polaris" och prinsparet Carl Philip och Sofia med vänner ägnar sig åt dykning och vattensport på en hyrd motorjakt.

Det nygifta paret ses njuta av den flödande solen och det varma badvattnet utanför den exklusiva turistorten Saint-Tropez. Bilder från den internationella bildbyrån Stella visar Carl Philip och Sofia åka vattenring efter en båt. Carl Philip ses dyka från båten, medan Sofia balanserar på en paddelbräda.

Kungen ror gummijolle

Tidigare under dagen sågs Carl Philip hjälpa kungen att komma i vattnet genom att putta i en gummibåt från stranden. Kungen ger sig ut på en roddtur iförd keps, solglasögon, ryggsäck och en ledigt uppknäppt skjorta.

Också drottning Silvia och prins Daniel har keps på sig medan kronprinsessan Victoria bär en solhatt.

Hur länge kungafamiljen stannar på Franska rivieran är oklart. Nästa officiella framträdande enligt hovets kalendarium är den 17 augusti då kronprinsessan Victoria och prins Daniel närvarar vid ett företräde för FN-ambassadörer på Slottet.

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar att delar av kungafamiljen befinner sig på den Franska rivieran och att det rör sig om en privat semester.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.