Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Furstens händelserika dag i Göteborg – planterade träd

Anden Anders blir fri från kroken i näbben och släpps fri av furst Albert.
Foto: Hanna Brunlof Windell
Farväl, Anders!
Foto: Hanna Brunlof Windell
Slängda elscootrar i havet i Långedrags hamn.
Foto: Hanna Brunlof Windell
Anders, and.
Foto: Hanna Brunlof Windell

Furst Albert II av Monaco besöker på torsdagen Göteborg där han ska tilldelas ”The Perfect World Foundation Award” för sitt engagemang runt djur, natur och miljö. 

Inför galan på kvällen har fursten rest genom staden för att bland annat plantera ett träd i Botaniska trädgården – och släppa ut en and i frihet. 

Med sig hade han skådespelaren Billy Zane och Hertiginnan av York, Sarah Ferguson.  

Det är i samband med ”The perfect world foundations” årliga stödgala som fursten, och en rad celebriteter, gästar Göteborg. 

Det hektiska schemat inleddes redan på förmiddagen med ett besök i Långedrags hamn där furst Albert fick följa arbetet med att bärga skräp från havets botten. Dykarna hade bland annat plockat upp en hög av slängda elscootrar ur havet. 

Tillsammans med skådespelaren Billy Zane – mest känd känd för rollen som Caledon Hockley i filmen Titanic – och Sarah Ferguson, Hertiginnan av York, lotsades fursten genom staden och fick hedersuppdraget att släppa en and fri. 

Anden, som fått namnet Anders, hade fått en krok genom näbben men frigjordes av fursten och simmade sedan vidare i livet. 

Sarah Ferguson, Hertiginnan av York.
Foto: Hanna Brunlof Windell
Skådespelaren Billy Zane spelade Caledon Hockley i filmen Titanic.
Foto: Hanna Brunlof Windell

Charlene har inte synts till

Furst Albert är den nionde mottagaren av priset som tidigare har gått till bland andra Greta Thunberg, Sir David Attenborough och Dr Jane Goodall. 

Priset tas emot på en storslagen gala på kvällen där både Charlotte Perrelli och Martin Stenmarck uppträder. 

Men Charlene, furstinnan av Monaco, har inte synts till under furst Alberts besök i Göteborg. Hon har en längre tid haft hälsoproblem och deltagit sparsamt i offentliga sammanhang. Furst Albert har tillbakavisat ryktena om att parets äktenskap är i kris. 

Resan från Långedrags hamn fortsatte senare till Botaniska trädgården där prinsen symboliskt fick plantera ett träd i syfte att uppmärksamma arbetet med att främja biologisk mångfald. 

Sarah Ferguson och furst Albert.
Foto: Hanna Brunlof Windell
Foto: Hanna Brunlof Windell
Furst Albert planterar ett träd i Botaniska.
Foto: Hanna Brunlof Windell

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.