Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prinsens drömjobb med tv-stjärnorna

Carl Philip ska arbeta med filmaren Folke Rydén och fotografen Mattias Klum. Han ska följa med till tre världsdelar och jobba med film. Prinsen har ett enormt stort intresse för film och foto, säger Nina Eldh vid hovet.
NEW YORK. Prins Carl Philip har fått ett drömjobb.
Han ska resa jorden runt med SVT-stjärnan Folke Rydén och naturfotografen Mattias Klum.
- De ska tillsammans besöka en massa spännande platser. Prinsen ska hjälpa till med film- och redigeringsarbetet, bekräftar Nina Eldh vid hovet.
Carl Philip reste för ett par veckor sedan från Stockholm till Washington. Officiellt för att göra praktik vid den ansedda tidningen National Geographic. Men hans huvuduppgift är en helt annan. Han arbetar tillsammans med dokumentärfilmaren Folke Rydén, känd från SVT, och naturfotografen Mattias Klum, som bland annat varit stående gäst i SVT:s "Tv-huset".

Följer Carl von Linné

De har sedan i januari jobbat med en stor tv-satsning där de reser i botanisten Carl von Linnés fotspår. Deras resa började i Antarktis och under året ska de resa runt jorden. Med sig på resan har de en kunglig praktikant. - Jag har lovat hovet att alla frågor om det där ska tas med dem, berättar Folke Rydén. Nina Eldh, informationsansvarig vid hovet, bekräftar att prinsen är med i filmprojektet. - Det är ett av alla uppdrag som prinsen har under sin praktik. Meningen är att Carl Philip ska följa med till tre världsdelar. Han ska hjälpa Folke Rydén och Mattias Klum med allt från filmande till redigering.

"Har ett enormt intresse"

Under resan ska trion bland annat ta sig fram med ånglok och luftballonger. - Prinsen har ett enormt stort intresse för film och foto. Han tycker verkligen om det, säger Nina Eldh. Dokumentären "Expedition Linné" ska vara klar 2007. Det är då 300 år sedan Carl von Linné föddes och det ska firas på många sätt. Huvudpersoner i filmen, som ska översättas till 30 språk, är expeditionsledaren Mattias Klum och tre unga forskare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!