Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsen och Sofias heta resa på lyxjakt

Nyförlovade Carl Philip och Sofia visar sina ömma känslor för varandra ombord på kungafamiljens lyxjakt "Polaris".Foto: E-Press Photo.Com
Det nyförlovade paret njuter av sol och stärkande bad tillsammans med goda vänner.Foto: E-Press Photo.Com
Carl Philip och Sofia inspekterade nyligen två öländska kyrkor, Gärdslösa och Räpplinge, som båda har kunglig anknytning.Foto: E-Press Photo.Com
Kungaparets nästa offentliga uppdrag är medverkan i Kungsrallyt på Öland den 16 augusti. Carl Philips nästa programpunkt är en motortävling i Lidköping den 17 augusti.Foto: E-Press Photo.Com

Nyförlovade Carl Philip och Sofia visar sina ömma känslor för varandra ombord på kungafamiljens lyxjakt "Polaris".

Paret semestrar på Franska rivieran – och gör därmed ett tillfälligt avbrott i jakten på bröllopskyrka.

Frankrike och Medelhavet - där de har både hus och båt - är en favoritdestination för kungafamiljen på sommaren. Så också för prins Carl Philip och kungligheternas senaste nytillskott, Sofia Hellqvist.

– Hela kungafamiljen är på semester till i mitten av augusti. Med avbrott för några åtaganden i slutet av juli, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Njuter av sol och bad

På de här bilderna ses det förlovade paret njuta av sol och stärkande bad tillsammans med goda vänner. De gör en tur med familjens lyxjakt "Polaris" som i vanliga fall ligger förtöjd nedanför Villa Mirage i Sainte-Maxime, nära berömda badorten Saint-Tropez. Kungen ärvde sjurumsvillan efter prins Bertil 1997.

Kungaparets nästa offentliga uppdrag är medverkan i Kungsrallyt på Öland den 16 augusti. Carl Philips nästa programpunkt är en motortävling i Lidköping den 17 augusti. Då ska han också dela ut "Carl Philips racing-pokal" till vinnaren.

Deltar i militärövning

Därefter ska prinsen delta i militärövningen "Northern Coast" i Östersjön 26 augusti-11 september.

Rivierasemestern innebär också en paus i det förlovade parets sökande efter en lämplig kyrka att gifta sig i nästa år. Det talas om Slottskyrkan i Stockholm, Älvdalens kyrka i Sofias hemort i Dalarna och på senare tid framför allt om kyrkor på Öland.

– Planeringen inför bröllopet sätter i gång efter sommaren. Planeringsstadiet väntas pågå en bra bit in på hösten, säger Margareta Thorgren.

Carl Philip och Sofia inspekterade nyligen två öländska kyrkor, Gärdslösa och Räpplinge, som båda har kunglig anknytning. Sollidens slott tillhör Räpplinge församling och i Gärdslösa kyrka gifte sig 1964 kungens äldsta syster, prinsessan Margaretha, med engelsmannen John Ambler.

Affärer till hösten

Carl Philip har också affärer på gång till hösten. Designföretaget Bernadotte & Kylberg – alltså Carl Philip och Oscar Kylberg – lanserar en ny jackkollektion den 22 augusti, skriver Dagens Opinion. De har tagit fram jackorna i samarbete med det svenska varumärket A-One.

Uppdraget att lansera jackorna har gått till Christina Saliba och hennes pr-byrå Mindmakers, enligt Dagens Opinion. Hon uppges tidigare ha hjälpt prinsen med mediehantering.