Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsen håller sig gömd på slott och herrgårdar

Virginia Giuffre har anklagat brittiska prins Andrew för flera våldtäkter.
Prinsen gömmer sig, enligt Mirror, på slott och herrgårdar för att undkomma rättvisan.
Foto: BBC / STELLA PICTURES BBC
Viriginia Giuffre, nu 38, var tidigare sexslav åt Jeffrey Epstein och ska då blivit våldtagen av prins Andrew.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Den våldtäktsanklagade prins Andrew gömmer sig på slott och herrgårdar för att undgå rättvisan.

Samtidigt uppges han vara övertygad om att skandalen ”blåser förbi” och att han kan återgå till sitt offentliga liv, rapporterar Mirror.

Brittiska prins Andrew står anklagad för våldtäkt mot en av den nu avlidne Jeffrey Epsteins traffickingoffer. Kvinnan i fråga, Virginia Giuffre, menar att prinsen förgripit sig på henne när hon var 17, på såväl Epsteins herrgård i New York som på hans privata ö i Karibien. 

Prinsens förhoppning

Källor med insyn avslöjar nu att prins Andrew är fast övertygad om att våldtäktsanklagelserna kommer ”blåsa förbi”. Redan när drottningen firar 70 år på tronen nästa år tror han sig vara tillbaka i strålkastarljuset.

– Det kan låta fullständigt omöjligt, men han har under de senaste veckorna blivit än mer övertygad om att han inte bara kommer bli rentvådd, utan kommer gneta sig tillbaka till sitt offentliga liv, säger källan till Mirror.

Gömmer sig på slott och herrgårdar

Just det offentliga livet har den våldtäktsanklagade prinsen skytt som pesten under den senaste tiden. Det är en del av den strategi han valt för att ducka anklagelserna. 

– Planen, om man nu kan kalla det så, är att hålla knäpp tyst och inte möta anklagelserna, säger ytterligare en källa.

Enligt Mirror håller sig prins Andrew gömd på diverse slott och herrgårdar i Storbritannien. Så sent som i veckan rapporterades han flytt till drottningens ägor i Skottland för att undgå delgivningen vid sin egen herrgård i Windsor.

Viriginia Giueffre riktar skarp kritik mot prinsens taktik.

– Han kan inte gömma sig bakom rikedom och slottsmurar, säger hennes advokat David Boies, enligt Mirror.

Prins Andrew anklagas för sexuella övergrepp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.