Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsen får nej - hans bastu stoppas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
På Ökenäs gård i Källvik utanför Trosa ville prins Carl Philip bygga en sjöbod med bastu. Men nu säger länsstyrelsen nej.
Foto: Emil Nordin, Suvad Mrkonjic

Prins Carl Philip begärde dispens från strandskyddet för att bygga en sjöbod med bastu på sin gård Ökenäs på ostkusten.

Men nu får han ett surt besked.

Länsstyrelsen säger nej.

Carl Philip, 33, ärvde Ökenäs gård i Källvik av den före detta sjöofficeren Bertil Jonsén för fem år sedan. Prinsen bestämde sig för att ersätta en gammal sjöbod på fastigheten med en ny bod, som även skulle ha en bastu.

Samhällsbyggnadsnämnden i Trosa kommun gav klartecken till bygget den 7 februari. Men Naturskyddsföreningen och den lokala föreningen Strandskyddarna överklagade kommunens beslut till länsstyrelsen i Södermanlands län eftersom de ansåg att bygget hindrade allmänheten från att röra sig fritt i området.

Och nu har länsstyrelsen sagt sitt. Carl Philips planerade bastubygge får tummen ner, rapporterar Södermanlands nyheter.

Länsstyrelsen har kommit fram till att det inte finns tillräckliga skäl för att bevilja dispens från strandskyddet.

Prins Carl Philips bastuplaner fick helt enkelt sina fiskar varma - och strandade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.