Här kör prins William sin Kate genom London. Foto: Darren Staples
Här kör prins William sin Kate genom London. Foto: Darren Staples

Prins William körde Kate från Buckingham Palace

Publicerad
Uppdaterad
Efter det pampiga bröllopet gjorde prins William en helomvändning.
Och överraskade alla när han tog pappas gamla Aston Martin och körde Kate från Buckingham Palace till residenset Clarence Hall.
- Ingen hade väntat sig det här, kommenterade Sky News reporter.
Ceremonin i Westminister Abbey med 1 900 gäster bjöd på storslagna psalmer och specialskrivna böner.
Och efter kortegen därifrån kom det som alla hade väntat på – kyssen. Prins William kysste sin Kate Middleton och folkets jubel visste inga gränser.
Men strax före klockan 17 kom det som ingen hade väntat sig.
Då lämnade prins William och Kate Middleton – numera hertig och hertiginna av Cambridge – Buckingham Palace i prins Charles blåa Aston Martin DB6, en bil som prins Charles ägt sedan 1969.
– Det här var en riktig överraskning, kommenterade Sky News reporter bilfärden.
Bilen hade burkar i släptåg och på registreringsskylten stod det "JU5T WED."

Körde till sitt residens

Prins William körde Kate Middleton till prins William och Harrys residens, Clarence House, och i luften cirkulerade samtidigt helikoptrar från prins Williams division i Anglesy, Wales.
– Ingen hade väntat sig det här, fortsatte Sky News kommentator.
Samtidigt drogs paralleller åt annat håll. Tidningen Guardian skrev i sin liveblogg att det helt plötsligt liknande något som taget från en känd brittisk komedi.
– Det blev lite Austin Powers över det hela: William och Kate har just kört från Buckingham Palace och kör runt the Mall i den nedkabbade Aston Martin med röda, vita och blåa bröllopsband, L-plåtar och "precis gifta"-skyltar.

"En fantastisk dag"

Men samtidigt uppskattades det stort av den en miljon människor som hade samlats på Londons gator och torg, och de tusentals som fortfarande fanns vid vägen mellan Buckingham Palace och Clarence Hall.
En person sa till Sky News:
– Det har varit en fantastisk dag. Det märks att de är unga, det har varit modernt och med sinne för humor.
Kvällen kommer att rundas av med en storslagen fest för de närmaste.
Prins Charles står som värd och han har bjudit 100 gäster, prins William och Kate har också fått bjuda 100 gäster var.
Där kommer det att bjudas på trerättersmiddag och bröllopsparet bjuder på sin första dans som gifta.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag