Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Philip till sjukhus – ska operera höften

Den 4 maj 2017 meddelade brittiska kungahuset att prins Philip beslutat sig för att lämna sina kungliga uppdrag.Foto: JOHN STILLWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Drottning Elizabeth II och prins Philip vid drottningens 90-årsfirande i april 2016.Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins Philip har blivit inlagd på sjukhus, rapporterar AP. 

Enligt nyhetsbyrån ska Hertigen av Edinburgh genomgå en höftoperation. 

I ett uttalande meddelar Buckingham Palace att sjukhusvistelsen och operationen har varit planerad sedan tidigare. 

Prins Philip har blivit inlagd på sjukhus för att genomgå en höftoperation, skriver nyhetsbyrån AP. 

Enligt ett uttalande från Buckingham Palace är operationen planerad sedan tidigare. Prinsen anlände till King Edward VII Hospital i London på tisdagen för att genomgå operationen under onsdagen. 

Prins Philip har missat flera åtaganden den senaste tiden. På söndagen närvarade han inte vid påskceremonin på slottet Windsor Castle. Det var det tredje åtagandet som prisen tvingades ställa in under de senaste tio dagarna, skriver Daily Mail. Tidningen skriver vidare att prinsen inte har synts i offentligheten sedan den 5 mars. 

Den 96-åriga prinsen – som har varit gift med drottning Elizabeth i 70 år – har dragit sig undan från offentligheten den senaste tiden. 

Prins Philip till sjukhus – ska operera höften

Det brittiska hovet meddelade 4 maj 2017 att prins Philip beslutat sig för att lämna sina kungliga uppdrag i september 2017. Han har dock kvarstått som beskyddare för ett stort antal organisationer, men inte ha någon aktiv roll i dessa längre. 

https://twitter.com/AP/status/981187420178690048?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fklara.xpr.dex.nu%2Fedit%2F1558e401-0e3c-4268-a682-b92971f30641

I juni förra året lades Hertigen av Edinburgh in på sjukhus efter att ha drabbats av infektion. 

Då lades han in på samma sjukhus som nu i vad som beskrevs som en "försiktighetsåtgärd". Prinsen tvingades spendera flera nätter på sjukhus och missade därmed öppningen av det brittiska parlamentet. 

Prins Philip har en historia av hjärtproblem, skriver AP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.