Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Philip inblandad i olycka – körde bilen själv

Foto: SAM RUSSELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Philip är 97 år gammal. Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SAM RUSSELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Philip, make till drottning Elisabeth II, pensionerade sig från officiella uppdrag 2017.Foto: JONATHAN BRADY / AP TT NYHETSBYRÅN

97-årige Prins Philip, hertigen av Edinburgh, var inblandad i en trafikolycka nära kungahusets lantställe i Norfolk på torsdagskvällen. Prinsen fick inga allvarliga skador.

– Jag tittade ner och hade prinsens blod på mina händer. Allt jag kunde tänka på var, tack gode Gud att det inte var mer, säger en av de första personerna på plats till The Sun.

Brittiska prins Philip, make till drottning Elizabeth II, var inblandad i en trafikolycka på torsdagskvällen. Prinsen skadades inte i olyckan, skriver bland annat BBC.

Buckingham Palace skickade ut ett pressmeddelande om olyckan, som inträffade nära hovets lantställe i Sandringham, Norfolk.

Enligt BBC körde prinsen en Range Rover, och olyckan inträffade när han svängde ut på en väg från en utfart. Enligt ögonvittnen hamnade prinsens bil på sidan och polis kallades till platsen. Sky News skriver att prinsen fick blåsa i en alkoholmätare, men att testet visade negativt.

Blev bländad av solen

– Ögonvittnena säger att de hjälpte prinsen ur bilen. Han var vid medvetande men väldigt chockad och skakad, säger den kungliga korrespondenten Nicholas Witchell till BBC.

Enligt The Sun ska de andra inblandade i kraschen vara en två kvinnor och en bebis. Ett vittne till olyckan som talat med tidningen säger att prinsen sa till honom att han blev "bländad av solen" i korsningen där olyckan inträffade. 

Vittnet säger även att han hjälpte till att få ut prinsen ur bilen, som då ska ha sagt till räddningspersonal: 

– Mina ben, var ska jag ha mina ben?

"Blod på mina händer"

Vittnet berättar för tidningen:

– Jag tittade ner och hade prinsens blod på mina händer. Allt jag kunde tänka på var, tack gode Gud att det inte var mer, säger han till The Sun.

Polisen i Norfolk skriver i ett uttalande att de två kvinnorna fått vård på sjukhus för lindriga skador. Föraren behandlades för skärsår och passageraren behandlades för en armskada.

Prins Philip träffade en läkare efter kraschen och är på torsdagskvällen tillbaka på Sandringham, där han och drottningen har tillbringat tiden sedan julen.

Prinsen pensionerade sig från officiella uppdrag i augusti för två år sedan.