Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Philip flyttas – vårdas för infektion och hjärtfel

CNN:s reporter Max Foster rapporterar i Expressens livesänding.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins Philip, 99, fördes under dagen med ambulans från ett sjukhus till ett annat i London. Prinsen vårdas för en infektion och ett underliggande hjärtfel sedan mitten av februari.

”Han svarar bra på behandlingen, skriver hovet i ett pressmeddelande.

Prins Philip, 99, hertig av Edinburgh, har vårdats på sjukhus sedan 16 februari för en infektion av oklart slag och ett underliggande hjärtfel. Han har varit sjukhusliggande längre än väntat, och det är prinsens längsta sjukhusvistelse i livet.

Enligt Daily Mail så är det enkom prins Charles som besökt honom på sjukhus – men har inte besökts av sin fru drottning Elizabeth.

Bytte till hjärtspecialistsjukhus

Nu meddelar det brittiska hovet att prinsen har flyttats från sjukhuset King Edwards VII till sjukhuset St Bartholomews, även känt som ”Barts”, i centrala London.

”Barts” är känt för att ha Europas största specialiserade hjärtavdelning, skriver Daily Mail.

”Där kommer läkarna fortsatt att vårda honom för infektionen, samt undersöka och observera hans underliggande hjärtfel”, skriver det brittiska hovet i ett pressmeddelande.

”Svarar bra på behandlingen”

Prinsen väntas ligga kvar på sjukhuset åtminstone till slutet av veckan.

”Hertigen har det bra och svarar bra på behandlingen, men väntas ligga kvar på sjukhus till slutet av veckan”, skriver hovet.

Sjukhusflytten beskrivs som ”en förebyggande åtgärd”.

”Goda nyheter”

Hovexperten Phil Dampier kallar flytten för ”goda nyheter”

– Om han hade åkte hem med ambulans hade jag varit orolig. Vi får hoppas att han snart mår bättre, säger Dampier till Daily Mail.

Se mer: Prins Philip förd till sjukhus

Brittiska Prins Philip förd till sjukhus (inslag från 17/2).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.