Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Harrys julhälsning till de föräldralösa barnen

Drottning Elizabetfår inte träffa sin sonson i jul.
Foto: ADRIN SNIDER / AP THE DAILY PRESS

Här skickar prins Harry en julhälsning till brittiska barn vars föräldrar fått sätta livet till i armén.

”Det är oerhört svårt att förlora en förälder, men jag vet att varenda en av er genom att hjälpa varandra har en fantastisk framtid framför sig och en fantastisk jul också.”

Men drottning Elizabeth får klara sig utan sin sonson Harry och hans fru Meghan den här julen.

Det verkar vara krävande att tillhöra det brittiska kungahuset – och tufft med all bevakning från nyhetstörstande journalister och fotografer.

Prins Harry och Meghan är kända för att försöka dra sig undan – speciellt sedan de blev föräldrar till sonen Archie, nu sju månader gammal.

I oktober berättade CNN att de två tagit en paus från sina offentliga uppdrag. 

Anledningen är att man behöver ”tid med familjen”, uppger en källa för nyhetskanalen. Pausen från de offentliga åtagandena ska pågå en bit inpå det nya året. 

Prins Harry och Meghan har tillbringat den lediga tiden i både USA och Storbritannien.

Meghan om svårigheterna som nybliven mamma

I början av hösten fördrev de brittiska kungligheterna en hel del tid i Afrika.

Det var efter den resan som Meghan, i en dokumentär för tv-kanalen ITV, berättade om uppdragen hon ålagts sedan hon inträdde i det brittiska kungahuset. 

Bland annat förklarade Meghan att hon haft svårt att kombinera livet som nybliven mamma åt Archie med de officiella åtagandena. 

Därutöver har hon även fått vänja sig vid mediernas ständiga intresse för hennes åsikter, livsstil och gärning.

Prins Harry orolig för den hårda bevakningen

Samtidigt gick Harry ut hårt mot mediernas bevakning av honom och Meghan. Via hemsidan Sussex Official författade han ett budskap, som gjorde det tydligt att han var orolig för hur bevakningen påverkade makan.

Där liknade han rapporteringen vid den som hans mamma, prinsessan Diana, fick utstå innan den tragiska bilolyckan som tog hennes liv 1997. 

Är i Nordamerika under sex veckor

Nu har Harry och Meghan valt att slå sig ner i Kanada under sex veckor – och hoppar alla träffar med den övriga familjen under de kommande storhelgerna.

Uppgifter gör gällande att de bland annat ska vara i Toronto – staden Meghan bodde i under sju år när hon spelade in advokatdramat ”Suits”.

Prins Harry som jultomte.

Harrys julhälsning till barnen

Redan i slutet av november satte sig paret på ett flyg över Atlanten – till vad Mail Online uppger vara ”en hemlig adress, där de har hållit en låg profil”. 

Men under fredagen lade Harry ut en video på en minut på sig själv i full tomtemundering, och med en hälsning till de engelska barn som förlorat sina föräldrar som tjänstgjort i den brittiska armén:

”Det är oerhört svårt att förlora en förälder, men jag vet att varenda en av er genom att hjälpa varandra har en fantastisk framtid framför sig och en fantastisk jul också.”


Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset

Drottning Elizabeth II är den nuvarande monarken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.