Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Daniels skämt om nyfödde prinsen

Prins Daniel var på väldigt gott humör.
Foto: Nils Petter Nilsson
Prins Daniel tillsammans med läkaren Gunnar Nordström.
Foto: Nils Petter Nilsson

Prins Daniel var föga överraskande på bra humör när han mötte pressen under onsdagskvällen.

Vid flera tillfällen skämtade han med pressen, och han refererade även till den senaste förlossningen.

– Ja, ni vet ju var mina känslor är någonstans, säger prins Daniel, och hänvisade till kommentaren från 2012 om att hans känslor var "all over the place"

Det var en märkbart rörd prins Daniel som mötte den samlade pressen efter beskedet att han och Kronprinsessan Victoria fått ett nytt barn.

När prinsen började tala var det tydligt att han - skämtsamt - ville hålla pressen på halster så länge som möjligt, och han gjorde ett par pauser i sitt tal för att inte ge någon tidig information om könet på det nyfödda barnet.

Så här skojade han till det:

– Jag är ju här för att... ja, jag har ett glädjande besked. I kväll, 20.28 föddes ett... eller en... 3655 gram och 52 centimeter, eller något sådant här...

Och så avslöjade han hemligheten:

– ... liten pojke, sade han samtidigt som han log och måttade med armarna hur stor den nyfödda prinsen är.

Just måttandet med armarna gjorde prins Daniel även 2012, och han konstaterade glatt att han har lärt sig hur det går till.

Han medgav vidare att det hade blivit en del glädjetårar samt att han själv hade fått klippa navelsträngen.

"Sa jag 52?"

Men att hålla koll på siffrorna hade prinsen lite svårare för.

Först meddelade han att det nyfödda barnet var 52 centimeter, och minuten senare sa han att barnet var 56 centimeter.

– Sa jag 52? Jag sa ju det, mina känslor... Jag har fått en liten fin fusklapp här, det är faktiskt 52 centimeter, jag har inte riktigt koll än, säger han, samtidigt som han återigen måttade med armarna.

Angående prinsens utseende passade prinsen på att hylla sin äkta maka, Kronprinsessan Victoria.

– Glädjande nog är pojken lik sin mor, säger han och ler samtidigt.

Efter att kronprinsessparet nu har blivit tvåbarnsföräldrar meddelade prins Daniel att han inte har hunnit känna efter hur det känns, men att den spontana känslan var bra.

Och nog var han lite extra glad att det blev en pojke.

– Det känns bra, det blir lite balans med två killar i familjen.

Födde för fyra år sedan

När prinsessan Estelle föddes för ganska precis fyra år sedan skedde förlossningen strax före klockan 4.30, natten till den 23 februari.

Man anlände då till sjukhuset strax före klockan 01.00 på natten Även då skedde förlossningen på Karolinska sjukhuset i Solna.

En märkbart rörd Prins Daniel beskrev då att hans känslor var "all over the place".

– När jag gick från rummet låg den lilla prinsessan på sin moders bröst och såg ut att ha det väldigt mysigt, sade han då i samband med förlossningen.

Den nya födseln innebär att det i framtiden kommer att bli många kungliga födelsekalas vid den här tiden på året. Prinsessan Estelle föddes den 23 februari, och kusinen prinsessan Leonore, som är två år, har sin födelsedag den 20 februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.