Prins Daniel intervjuas av Expressens Niklas Svensson. Foto: Jens L'Estrade
Prins Daniel intervjuas av Expressens Niklas Svensson. Foto: Jens L'Estrade

Prins Daniel: Så var min tid i lumpen

Publicerad

SÄLEN. Här tackar prins Daniel försvarsmakten för sin egen värnplikt.

– Det var en bra erfarenhet, säger han till Expressen.se.

Prins Daniel anlände vid lunchtid under söndagen till Högfjällshotellet i Sälen tillsammans med politiker, generaldirektörer, försvarsanställda och journalister.

Mellan två programpunkter i den stora hörsalen gav han Expressen.se en intervju om sin egen värnplikt som kompanibefäl vid Hälsinge regemente, I 14 i Gävle.

– Jag hade en lite delad utbildning, både befälsutbildning och fordonsutbildning.

"Positiv erfarenhet"

Vilka lärdomar drog prinsen av värnplikten?

– När 30 unga män hamnar i en kontext där man ska leverera och prestera tillsammans, alla med olika bakgrund, det är väldigt intressant och något som jag har mycket positiv erfarenhet av.

Berätta mer om din erfarenhet?

– Det är väl just det, att man träffar människor med skilda bakgrunder och att man tillsammans ska prestera. Det är vad man gör där och då som värderas, inte var man kommer i från.

På frågan om vad som intresserar prinsen mest under rikskonferensen svarar han - politiskt korrekt:

– Det är ju både EU, Nato, Afghanistan och extremism på agendan. Så det är mycket som intresserar.

Prins Daniel muckade som kompanibefäl med betyget 10-9-8.

 

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att prins Daniel hade betyg 9-10-8.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag