Prins Daniel om sin yngste: Jädra Oscar!

Victoria och Daniel.
Foto: Ricardo Maldonado Rozo / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Lillprinsen Oscar.
Foto: Kungahuset.Se / FOTO KUNGAHUSET.SE / PHOTO THE ROYAL COURT, SWEDEN

NORRKÖPING. Jädra, Oscar!

Det blir ju ingen sömn!

Prins Daniel är tillbaka efter sonens födsel och avslöjar spontant att första tiden som nybliven tvåbarnsförälder ställer till med problem i vardagen. Nattsömnen är inte vad den brukar vara:

– Jag måste ju få kunna sova på nätterna för att kunna tänka på dagarna!

Prins Daniel har sedan prins Oscar kom till världen den 2 mars varit pappaledig hemma på Haga slott tillsammans med kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och familjens allra senaste lilla medlem.

Kronprinsessan Victoria avbröt sin mammaledighet redan i förra veckan när hon var i Stockholms stadshus tillsammans med FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon och statsminister Stefan Löfven för en Dag Hammarskjöld-föreläsning i Blå hallen i Stockholms stadshus.

Prins Daniel började dock arbeta först i dag och det var genom att sätta sig på en buss och åka till Norrköping. Tillsammans med sitt Prins Daniel Fellowship - hjälper och uppmuntrar ungdomar att starta egna företag - besökte Daniel Kungsgårdsgymnasiet på förmiddagen och Linköpings universitets campus i Norrköping på eftermiddagen.

Flera entreprenörer på plats

Med sig hade Daniel entreprenörerna Johan Skarborg, Renée Voltaire och Googles tidigare vd Stina Honkamaa Bergfors. Daniel pratade sig varm om sitt Prins Daniel Fellowship, men det många undrade:

Hur har första tiden som tvåbarnsförälder varit? Hur är det egentligen med nattsömnen med ett litet spädbarn hemma på Haga slott?

Daniel skrattade och sa snabbt:

– Det har gått jättebra!

– Verkligen! poängterade han. Vi är så glada, så klart.

Men hur går det egentligen med sömnen för föräldrarna Daniel och Victoria?

Prins Daniel valde att svara med en motfråga:

– Vad tycker ni? Ser jag pigg ut? sa han när han fick frågan av en reporter från Sveriges Radio.

När svaret bara blev ett "Nja..." och reportern tyckte att kanske en "hotellnatt" skulle kunna vara lämplig svarade Daniel snabbt:

– Nej, tyvärr inte.

Prins Daniel bjöd på sig själv

Senare inne på Linköpings universitets campus i Norrköping bjöd Daniel på sig själv när han kom av sig i ett anförande och erkände vad det berodde på:

– Tur att jag har gjort det här tidigare för annars skulle jag bli nervös när jag sitter så här på en scen och allt blir svart. Jag tappade tråden helt.

– Jag kommer nog på det lite senare, sa Daniel och utbrast plötsligt något som fick alla att skratta:

- Jädra, Oscar! Jag måste ju få kunna sova på nätterna för att kunna tänka på dagarna!

Alltså, till och med de kungliga behöver mer sömn!

FAKTA

Följ Expressens hovreporter Johan T Lindwall och kungligt på Facebook här – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.