Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Charles och Camilla  i Sverige

Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Foto: Chris Jackson
Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
1 / 11

Under torsdagen anländer prins Charles och Camilla Bowles till Sverige.

13.20 möts paret på Arlanda av prins Carl Philip.

-Vi ser fram emot att få hälsa Deras Kungliga Högheter Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall välkomna till Sverige, skriver Kungahuset i ett pressmeddelande.

Drottning Elizabeth, prins Charles mamma, firar 60 år på tronen. Som en del av jubileumsfirandet besöker prins Charles och hertiginnan Camilla Norge, Sverige och Danmark.

Efter 13 på torsdagen anländer paret till Arlanda där de möts upp att prins Carl Philip.

- Det är alltid en kunglighet som tar emot en kunglighet. Det blir prins Carl Philip eftersom kung Carl Gustaf är på ett miljösymposium och drottning Silvia tar emot på slottet, säger hovets biträdande informationschef Annika Sönnerberg till Expressens Tommy Schönstedt.

Presentation av Gripen

Därefter väntar presentation av stridsflygplanet Gripen vid en närliggande hangar innan paret anländer till Kungliga slottet där drottningen tar emot.

- Vi ser fram emot att få hälsa Deras Kungliga Högheter Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall välkomna till Sverige. Besöket innehåller flera programpunkter som visar på Sveriges och Storbritanniens många gemensamma intressen inom olika områden, skriver Kungahuset i ett pressmeddelande.

En presstalesperson för det brittiska hovet säger på Kungahusets facebooksida:

- Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall glädjer sig åt att möta Deras Majestäter under det tre dagar långa besöket i Sverige. Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall ser också fram emot att besöka en av Europas största ungdomscenter samt främja de svensk-brittiska handelförbindelserna. Hertiginnan ser också mycket fram emot att lära sig mer kring den svenska utbildningsmodellen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.