Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Charles bad Camilla ställa in sitt första bröllop

När prins Charles fick reda på att Camilla förlovat sig med Andrew Parker Bowles så ska det ha krossat hans hjärta.
Foto: HARRY PAGE/REX/SHUTTERSTOCK / HARRY PAGE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Prinsen ska ha gråtit kvällen innan han gifte sig med prinsessan Diana.
Foto: / AP PRESSENS BILD

Prins Charles var djupt förälskad i Camilla redan innan hon gifte sig med sin första make Andrew Parker Bowles i juli 1973. 

En vecka innan bröllopet skrev prinsen ett brev och bad henne ställa in – och kvällen innan han gifte sig med Diana ska han ha gråtit.     

Det skriver Daily Mail, som tagit del av en ny biografi om Camilla Parker Bowles. 

Prins Charles träffade sitt livs kärlek, Camilla Parker Bowles, redan 1971 genom en gemensam vän. De fattade snabbt tycke för varandra – men det skulle dröja länge innan de visade sin kärlek öppet. 

I en ny biografi om Camilla Parker Bowles, som Daily Mail har tagit del av, framkommer nya detaljer om parets tidiga relation. Även om Camilla Shand, som hon hette innan hon gifte sig, hade starka känslor för prins Charles var hon fast bestämd om att gifta sig med Andrew Parker Bowles – som hon hade dejtat i flera år. 

Camilla var även införstådd med att kärleksaffären med prins Charles aldrig skulle leda någon vart. Hon kom helt enkelt inte från en tillräckligt fin familj för att få gifta sig med honom. 

Prins Chales och Camilla Parker-Bowles lämnar en teater tillsammans 1975.
Foto: SOLO / FLT-PICA KOD 202 86

Men prins Charles blev bara mer och mer förälskad i Camilla. Enligt Daily Mail trodde han att hon var någon han kunde dela sitt liv med. 

Prinsen fick hjärtat krossat

När Andrew Parker Bowles till slut friade till Camilla, i mars 1973, skrev hon ett brev till prins Charles om saken – och beskedet ska ha krossat hans hjärta. 

Vid den tiden befann sig prinsen i Västindien – och enligt Daily Mail uttryckte han sin besvikelse och hjärtesorg i flera brev till nära och kära. 

"Nu hade han ingen att återvända till i England", skriver tidningen. 

Men prinsen gjorde ytterligare ett försök att få Camilla att ändra sig. En vecka innan bröllopet skrev han till Camilla och bad henne ställa in – men hon lyssnade inte. 

Prins Charles var förstås bjuden på bröllopet – men kom inte. Den officiella förklaringen var att han redan var uppbokad med annat. 

Camilla och Prins Charles besöker en gala tillsammans 2005.
Foto: DAVID JONES / AP PA

"Personer nära honom utgick ifrån att han höll sig undan av ett annat skäl: han stod helt enkelt inte ut med att se kvinnan han älskade gå längs altargången med någon annan", skriver Daily Mail.  

Enligt tidningen ska prinsen också ha gråtit kvällen innan han gifte sig med Diana. 

Gifte sig till slut 2005

Åren gick och så småningom började prins Charles och Camilla umgås som vänner igen. Men under 1978 eller 1979 inledde de en kärleksrelation igen. År 1981 gifte sig prins Charles gifte sig med Diana, som då hette Spencer, och bildade familj med henne. 

Camilla skilde sig från Andrew Parker Bowles först 1995 – och gifte sig med prins Charles tio år senare. 

Prins Charles och Camilla gifte sig till slut med varandra i april 2005.
Foto: / CODE 72002 RNPS / REUTERS

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.