Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Carl Philip hyllas för nya glasdesignen

Nu hyllas Carl Philip utomlands för sin design.
Foto: (C) Pelle T Nilsson / STELLA PICTURES
Nya designen visas upp på Instagram.
Foto: Skärmavbild/Instagram
vå serier Den exklusiva glaskollektionen består av två serier, Air och Air Sense, med olika glas i varje kollektion, bland annat: Vatten, Chardonnay, Riesling, rött vin, Bordeaux, Burgundy, champagne och dessertvin.
Foto: Skärmavbild/Instagram

Vilket erkännande!

Nu hyllas Carl Philip utomlands för sin design och prinstiteln har ingenting med det att göra.

Det gör att höggravida hustrun prinsessan Sofia kan känna sig extra stolt över maken.

Vår svenske prins hyllas nu utomlands för sin design. Carl Philip har på senare år blivit den nye designprinsen efter framlidna Sigvard Bernadotte och har uppmärksammats för flera av sina designprojekt, allt från glas till bestick.

Nu kan Carl Philip sträcka på sig lite alldeles extra. I ansedda tidningen Forbes lista över "saker man måste ha hemma i sitt hem" ligger Carl Philip överst med sina nya vinglas, serien Air&Air Sense, ett samarbete med den internationellt etablerade glastillverkaren Zwiesel Kristallglas.

Två serier

Den exklusiva glaskollektionen består av två serier, Air och Air Sense, med olika glas i varje kollektion, bland annat:

Vatten, Chardonnay, Riesling, rött vin, Bordeaux, Burgundy, champagne och dessertvin.

"Funktion möter design, delikat och raffinerat", skriver Forbes om Carl Philips och kollegan Oscar Kylbergs nya vinglas. Tidningen gör ingen sak av att det är en prins som ligger bakom vinglasen - utan hyllar i stället designen och konstaterar att Carl Philips nya vinglas är "lätta, munblåsta och säkra att diska i diskmaskinen".

"Kunde inte vara mer stolta"

Nyligen skrev Carl Philip och Oscar Kylberg själva på Instagram om sin nya kollektion:

"Äntligen har vår nya serie AIR & AIR SENSE collection sett dagens ljus. Vi kunde inte vara mer stolta över resultatet och vi vill tacka alla för er support. Vi strävar ständigt efter att hitta perfekta balansen mellan form, funktion och upplevelse för alla sinnen. Samarbetet med Zwiesel Kristallglas har varit en fantastik symbios mellan vision, design och produktion. Vår skandinaviska designstil och våra idéer, kombinerat med Zwiesel Kristallglas erfarenhet och unika glaskvalitet, gjorde det möjligt för oss att ta fram Air och Air Sense. Vi kunde inte varit stoltare över resultatet."

Erkännandet utomlands hade nog Carl Philip dock inte räknat med. Inte så snabbt i alla fall.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.