Nu hyllas Carl Philip utomlands för sin design. Foto: (C) Pelle T Nilsson / STELLA PICTURESNu hyllas Carl Philip utomlands för sin design. Foto: (C) Pelle T Nilsson / STELLA PICTURES
Nu hyllas Carl Philip utomlands för sin design. Foto: (C) Pelle T Nilsson / STELLA PICTURES
Nya designen visas upp på Instagram. Foto: Skärmavbild/InstagramNya designen visas upp på Instagram. Foto: Skärmavbild/Instagram
Nya designen visas upp på Instagram.  Foto: Skärmavbild/Instagram
vå serier Den exklusiva glaskollektionen består av två serier, Air och Air Sense, med olika glas i varje kollektion, bland annat: Vatten, Chardonnay, Riesling, rött vin, Bordeaux, Burgundy, champagne och dessertvin. Foto: Skärmavbild/Instagramvå serier Den exklusiva glaskollektionen består av två serier, Air och Air Sense, med olika glas i varje kollektion, bland annat: Vatten, Chardonnay, Riesling, rött vin, Bordeaux, Burgundy, champagne och dessertvin. Foto: Skärmavbild/Instagram
vå serier Den exklusiva glaskollektionen består av två serier, Air och Air Sense, med olika glas i varje kollektion, bland annat: Vatten, Chardonnay, Riesling, rött vin, Bordeaux, Burgundy, champagne och dessertvin. Foto: Skärmavbild/Instagram

Prins Carl Philip hyllas för nya glasdesignen

Publicerad

Vilket erkännande!

Nu hyllas Carl Philip utomlands för sin design och prinstiteln har ingenting med det att göra.

Det gör att höggravida hustrun prinsessan Sofia kan känna sig extra stolt över maken.

Vår svenske prins hyllas nu utomlands för sin design. Carl Philip har på senare år blivit den nye designprinsen efter framlidna Sigvard Bernadotte och har uppmärksammats för flera av sina designprojekt, allt från glas till bestick.

Nu kan Carl Philip sträcka på sig lite alldeles extra. I ansedda tidningen Forbes lista över "saker man måste ha hemma i sitt hem" ligger Carl Philip överst med sina nya vinglas, serien Air&Air Sense, ett samarbete med den internationellt etablerade glastillverkaren Zwiesel Kristallglas.

Två serier

Den exklusiva glaskollektionen består av två serier, Air och Air Sense, med olika glas i varje kollektion, bland annat:

Vatten, Chardonnay, Riesling, rött vin, Bordeaux, Burgundy, champagne och dessertvin.

"Funktion möter design, delikat och raffinerat", skriver Forbes om Carl Philips och kollegan Oscar Kylbergs nya vinglas. Tidningen gör ingen sak av att det är en prins som ligger bakom vinglasen - utan hyllar i stället designen och konstaterar att Carl Philips nya vinglas är "lätta, munblåsta och säkra att diska i diskmaskinen".

"Kunde inte vara mer stolta"

Nyligen skrev Carl Philip och Oscar Kylberg själva på Instagram om sin nya kollektion:

"Äntligen har vår nya serie AIR & AIR SENSE collection sett dagens ljus. Vi kunde inte vara mer stolta över resultatet och vi vill tacka alla för er support. Vi strävar ständigt efter att hitta perfekta balansen mellan form, funktion och upplevelse för alla sinnen. Samarbetet med Zwiesel Kristallglas har varit en fantastik symbios mellan vision, design och produktion. Vår skandinaviska designstil och våra idéer, kombinerat med Zwiesel Kristallglas erfarenhet och unika glaskvalitet, gjorde det möjligt för oss att ta fram Air och Air Sense. Vi kunde inte varit stoltare över resultatet."

Erkännandet utomlands hade nog Carl Philip dock inte räknat med. Inte så snabbt i alla fall.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag