Carl Philip har fått ett designpris. Foto: Stefan Söderström
Carl Philip har fått ett designpris. Foto: Stefan Söderström

Prins Carl Philip får designpris

Publicerad
Uppdaterad
Prins Carl-Philip prisas för sin design. Prinsens fyr vann tävlingen om ny logotypen för Martha's Vineyard Museum i Massachusetts.
- Jag blev mycket glad och stolt över priset, säger han.
Prinsen lämnade in sitt bidrag under pseudonym när tävlingen om bästa designförslag för museet utlystes på designskolan Rhode Island School of Design i USA där han gick våren 2007.
- Mitt stora intresse för design har fördjupats under studietiden vid Rhode Island School of Design. När jag dessutom fick den här fina utmärkelsen för mitt förslag på grafiskt utseende för Martha's Vineyard Museum, så känner jag ytterligare inspiration att fortsätta arbeta inom det kreativa området, säger Prins Carl Philip i ett pressmeddelande.

"Kändes naturligt"

Prinsen får nu, efter sina avslutade studier, i uppdrag av museet att utveckla ett designprogram som numera används av museet för marknadsföring och information.
- Jag valde att använda en fyr och utveckla den som logotyp för museet. Det kändes naturligt att använda en fyr och dess starka ljusspridning i bildspråket för upplysning och informationsspridning, säger Prins Carl Philip.Här är loggan som Carl Philip har designat för museet i Marthas Wineyard.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag