Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Andrews PR-agent avgick efter intervjun

Kvinnorna vittnar om Jeffrey Epsteins övergrepp
Prins Andrew.
Foto: SANG TAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Andrew har avfärdat Virginia Giuffres vittnesmål med att han var på en pizzeria och att han inte kan svettas.
Foto: REX/IBL

En av prins Andrews PR-agent har valt att sluta efter kunglighetens omtalade intervju med BBC.

Jason Stein ska ha försökt hindra prinsen att tala ut om anklagelserna om sexuella övergrepp – men blev totalt överkörd, rapporterar the Times. 

– Intervjun kommer att gå till historien som ett av de värsta PR-dragen någonsin, säger en källa inom kungahuset till tidningen. 

Jason Stein, före detta PR-agent åt prins Andrew, ska ha lämnat sin post för två veckor sedan, rapporterar the Times.

Han uppges ha varit en av få som motsatte sig prins Andrews intervjun med BBC. Orsaken var att han såg risker med syftet – att kungligheten skulle bemöta anklagelserna om sin inblandning i sexbrottsskandalen kring Jeffrey Epstein. 

När agentens vilja inte gick igenom och intervjun blev ett faktum ska beslutet om avgången ha tagits i samråd med prins Andrew.

”Katastrofalt”

Men utifrån reaktionerna som kommit efter intervjun kan Jason Stein ha haft rätt i sin protest. En källa inom kungahuset säger till the Times att intervjun ”kommer att gå till historien som ett av de värsta PR-dragen någonsin”.

Samma slutsats har även kommit från andra.

– Jag har aldrig sett något så katastrofalt. För PR-studenter: det här är inte så man ska göra. Det var som att titta på en man som sjönk i kvicksand och tyvärr tror jag inte att någon skulle erbjuda honom ett rep för att ta sig upp, säger Kriskonsulten Mark Borkowski till Sky News. 

Anklagas för sexuella övergrepp

Anklagelserna mot Prins Andrew går tillbaka till tiden då han var vän med Jeffrey Epstein.

Virginia Giuffre, som är vittne i utredningen mot Jeffrey Epstein, har i förhör berättat att hon hölls som sexslav hos Epstein när hon var 17 år. Vid tillfället ska hon också ha tvingats till att ha sex med prins Andres.

Kungligheten förnekade dock vittnesmålet i intervjun med BBC. Han påstod i stället att han varit ute och ätit pizza med sin dotter då brottet ska ha begåtts. Därtill avfärdade han Virginia Giuffres beskrivning av gärningsmannen.

I förhör beskrev hon mannen som svettig, och enligt prins Andrew kan han inte svettas.

– Det finns ett litet problem med svettningen, eftersom jag har en medicinsk åkomma som gör att jag inte kan svettas, säger prins Andrew i intervjun.

Här är det brittiska kungahuset

Så fungerar den brittiska tronföljden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.