Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Andrews drag – kräver rättegång

Prins Andrew anklagas för att ha våldtagit då 17-åriga Virginia Giuffre vid tre tillfällen.
Foto: Florida Southern District Court
Foto: DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK / DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Prins Andrew anklagas för att ha våldtagit då 17-åriga Virginia Giuffre vid tre tillfällen.

Tidigare har prinsen försökt nå förlikning – nu kräver han i stället rättegång, rapporterar brittiska medier.

I dag 38-åriga Virginia Giuffre anklagar brittiske prins Andrew för tre våldtäkter som begicks när hon var 17.

Den senaste månaden har prinsen gått till angrepp mot henne och anklagat henne för lögn. Han menar att hennes anklagelser är ”ett försök att mörka hennes egen medverkan i Epsteins trafficking, där hon har rekryterat unga kvinnor (varav minst en 14-årig flicka) till att bli sexpartners med Epstein”.

Enligt Virginia Giuffre inträffade övergreppen i Ghislaine Maxwells bostad i London 2001, när prinsen rörde sig i kretsen kring den nu avlidne miljonären och sexbrottslingen Jeffrey Epstein.

Maxwell dömdes nyligen för sin delaktighet i att rekrytera flickor som Epstein – hennes ex och nära vän – utnyttjade sexuellt.

Prinsen hävdade vidare i inlagan att detta bara är inbillning.

Kräver rättegång

”Giuffre kan lida av falska minnen, detta med anledning av att hennes redogörelser för hennes tid hos Epstein, men också om när de påstådda övergreppen inträffat, varierat under årens lopp ”, hävdade prinsen tidigare i januari.

Prins Andrew har sedan tidigare försökt få fallet, som drivs privat av Virginia Giuffre, nedlagt. Enligt uppgifter i brittiska medier har han försökt nå en förlikning med henne. Belopp som diskuterats har legat på kring 120 miljoner kronor.

Nu ser det inte ut att bli någon förlikning. I nya rättsdokument som brittiska medier tagit del av går prinsen till nytt angrepp mot Virginia Giuffre, och fortsätter neka till anklagelserna om sexuella övergrepp, rapporterar Sky News.

Det står bland annat att prinsen ”härmed kräver en rättegång om alla punkter som tas fram i anklagelserna”.

Prins Charles ignorerar frågan om brodern Andrew

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.