Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Andrew ”bestört” över anklagelserna mot Epstein

Detta har hänt i fallet med Jeffrey Epstein.
Bilden på prins Andrew som håller om en 17-årig Virginia Roberts, som hävdar att hon hölls som sex slav av Jeffrey Epstein från att hon var 15 år, i Ghislaine Maxwells hus i London år 2001 har förföljt det brittiska kungahuset sedan dess.Foto: REX B. CORDELL / REX SHUTTERSTOCK TT NYHETSBYRÅN
Prins Andrew säger att han känner chock och bestörtning inför anklagelserna mot Epstein.Foto: ANJA NIEDRINGHAUS / AP

Prins Andrew är ”bestört” över de anklagelser om pedofili, människohandel och sexbrott som riktas mot hands nu framlidne vän Jeffrey Epstein.

Buckingham Palace har gjort ett uttalande å hertigen av Yorks vägnar, efter att nyhetssajten MailOnline publicerat en film som visar honom hemma hos Epstein.

Den brittiske prinsen, som lärde känna Epstein genom dennes flickvän, syns vinka adjö till en ung brunett när hon lämnar huset i New York.

Prins Andrew av Storbritannien räknade den nu avlidne miljardären Jeffrey Epstein bland sina vänner, och säger sig nu vara i chock efter att han anklagats för pedofili och sexbrott.

Enligt Buckingham Palace är prinsen ”appalled”, vilket bäst kan beskrivas som att Andrew känner både chock och avsky inför det som hans framlidne vän ska ha gjort.

Den bestörte hertigen av York tar avstånd å det starkaste från utnyttjande av människor oavsett situationen, och ”att antyda att han skulle tolerera, delta eller uppmuntra sådant beteende är vedervärdigt”, säger Buckingham Palace i ett uttalande.

Hemma hos Epstein två år efter sexbrottsdomen

Det officiella avståndstagandet från prins Andrew och det brittiska kungahuset kom efter att nyhetssajten MailOnline publicerat en film på hertigen hemma hos Epstein.

Filmen spelades in i december 2010, två år efter att Epstein dömdes för att ha köpt sex av en minderårig flicka.

Jeffrey Epstein, som stod åtalad för pedofilbrott och trafficking, tog sitt liv i häktet på Manhattan, New York.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Videon visar hur Jeffrey Epstein först lämnar sitt hem i New York i sällskap med en ung kvinna och åker därifrån i sin Bentley.

Någon senare går en annan ung kvinna ut genom Epsteins ytterdörr, tätt följd av prins Andrew, som stannar i dörren och vinkar hejdå innan han stänger efter sig.

Anklagelserna mot Andrew

Prins Andrew lärde känna Jeffrey Epstein genom sin vän Ghislaine Maxwell, som förutom att vara den amerikanska miljardärens exflickvän anklagas för att ha agerat bordellmadam och ”rekryterat” minderåriga flickor åt honom.

Prins Andrews vän, Jeffrey Epsteins ex-flickvän Ghislaine Maxwell som anklagas för att ha agerat bordellmadamFoto: STEVE EICHNER/PENSKE MEDIA/REX / REX SHUTTERSTOCK TT NYHETSBYRÅN

Bilden på prins Andrew som håller om en 17-årig Virginia Roberts, som hävdar att hon hölls som sexslav av Jeffrey Epstein från att hon var 15 år, i Ghislaine Maxwells hus i London år 2001 har förföljt det brittiska kungahuset sedan dess.

Virginia Roberts har i ett flertal intervjuer med brittiska medier hävdat att hon av Epstein tvingats ha sex med bland andra prins Andrew.

Ghislaine Maxwell, dotter till den brittiske mediemagnaten Robert, är ännu inte formellt anklagad för något, och inget åtal är väckt.

Epstein, som stod åtalad för pedofilbrott och trafficking, tog sitt liv i häktet på Manhattan, New York.

 

LÄS MER: Miljardärsdotterns liv med eliten – försåg Epstein med unga offer 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.