Primetime tar live
till en helt ny nivå

Publicerad

”Primetime” är ett nytt tv-program som görs av Expressen TV. Det sänds varje måndag till torsdag mellan klockan 18.30 och 23 och kan ses på bland annat Expressen.se och i Expressens mobila kanaler.

Programledare är Niklas Svensson och Anna Jernberg Carlson.

”Primetime” spelas in i den nya tv-studion mitt på Expressens redaktion, och programmet fokuserar på nyheter, nöje och sport.

Anna Rastner, redaktionschef för Expressen Digitala Medier, berättar:

- Expressen TV har sänt live från pågående nyhetshändelser dagtid under ett par år nu. Med satsningen på "Primetime" tar vi våra livesändningar till en helt ny nivå. Genom att sända på kvällstid når vi direkt den stora publiken som är inne på Expressen.se under den tiden.

Programledare för ”Primetime” är Anna Jernberg Carlson, tidigare programledare på TV4, och Niklas Svensson, Sveriges mest inflytelserika reporter enligt tidskriften Fokus.

Spännande gäster i Primetime

Det blir nyhetssändningar varje hel- och halvtimme och under kvällen sänds senaste nytt om sport med rapporter från arenorna.

”Primetime” kommer att gästas av artister, politiker och andra aktuella gäster som i direktsändning diskuterar kvällens största nyheter.

Expressen TV fördjupar också samarbetet med TV4 och TV4 News. Bland annat kommer TV4:s väderprognoser att visas. Det blir också snack om TV-nyheter, samt nyhetsinslag från TV4:s lokala stationer.

”Stort digitalt fönster”

”Vi märker ett stort engagemang från tittarna för våra starka nyhetsprogram i broadcast, även utanför själva sändningen. Expressen har ett stort digitalt fönster med sin nyhetssajt, och vi får genom ett utökat samarbete ännu större möjlighet att fånga upp tittarnas intresse", säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4.

Sedan tidigare samarbetar Expressen med TV4 News och Nyhetsbolaget kring bland annat direktsända nyheter och samproduktion av program, som politikprogrammet ”Pihlblad & Svensson” som har premiär tisdag 16 april.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag