Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Medarbetaren berättar: Cuomo gjorde flera inviter

Hon är den första kvinnan att vittna mot Andrew Cuomo framför kameran.
New Yorks guvernör Andrew Cuomo anklagas för flera fall av sexuella trakasserier.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA
Demonstranter samlades utanför Cuomos kontor i veckan för att kräva hans avgång.
Foto: RICK DAVIS / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

New Yorks guvernör Andrew Cuomo, 63, anklagas för att ha mörkat delstatens coronadödsfall och för att ha sexuellt trakasserat flera kvinnor.

En av dem är Charlotte Bennett, 25, som uppger att hon fått flera sexuella inviter.

– Utan att explicit säga det så antydde han för mig att jag var tillräckligt gammal för honom och att han var ensam, säger hon i en intervju med CBS News.

Charlotte Bennet, som själv arbetat i Cuomos stab, har tidigare anklagat guvernören för sexuella trakasserier, men i en ny intervju med CBS News berättar hon mer.

Bland annat berättar hon om ett möte med Cuomo förra året, då hon fått närgånga frågor om sitt privatliv – och hur det påverkades av att hon blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp.

– Han frågade mig om jag hade svårt att njuta av någon annans sällskap på grund av mitt trauma, säger hon till tv-kanalen och fortsätter:

– Guvernören frågade om jag var känslig för intimitet. Han frågade om jag hade svårt för att vara tillsammans med någon intimt.

Vidare berättar hon att Cuomo frågat ifall hon varit intim med en äldre man.

– Han förklarade även att han var okej med alla över 22, säger Charlotte Bennett.

Tänker inte avgå

Andrew Cuomo, som är bror till CNN-ankaret Chris Cuomo, har ännu inte kommenterat de nya uppgifterna från Charlotte Bennett. Men under onsdagen bad han om ursäkt i en intervju med CBS News efter att totalt tre kvinnor, däribland Bennett, riktat anklagelser mot honom.

Utredning får grönt ljus – guvernören ber om ursäkt.

– Jag förstår nu att jag agerat på ett sätt som gjorde människor obekväma. Det var omedvetet och jag ber verkligen om ursäkt för det, sa Cuomo i intervjun och fortsatte:

– Jag mår fruktansvärt på grund av det och jag skäms för det.

Trots ursäkterna sa Cuomo att han inte kommer att avgå, han nekar även till att ha ”vidrört vid någon på ett opassande sätt”.

Anklagas för att ha mörkat

Vid sidan av anklagelserna om sexuella trakasserier så hänger Andrew Cuomos politiska karriär även löst på grund av uppgifter om att hans stab mörkat antalet coronadödsfall på delstatens äldreboende. 

Något som hans medarbetare uppgett gjordes för att inte det höga dödstalet skulle kunna användas av Donald Trump som ett slagträ inför presidentvalet.

Under tisdagen stod det så klart att Cuomo fråntas makten att fatta nödbeslut om åtgärder under pandemin på grund av uppgifterna, och flera kräver nu hans avgång.

”Tiden har kommit. Guvernören måste avgå”, skriver demokratiska kongressledamoten Kathleen Rice på Twitter.

Se också:

Enligt flera medier kan siffran vara 50 procent högre än den officiella statistiken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.