Här förs Nancy Reagan till sista vilan. Foto: Mike Nelson / Epa / TtHär förs Nancy Reagan till sista vilan. Foto: Mike Nelson / Epa / Tt
Här förs Nancy Reagan till sista vilan. Foto: Mike Nelson / Epa / Tt
Michelle Obama. Foto: Irfan KhanMichelle Obama. Foto: Irfan Khan
Michelle Obama. Foto: Irfan Khan
Hillary Clinton. Foto: Matt Baron/Bei/ShutterstockHillary Clinton. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock
Hillary Clinton. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock
Laura och George W Bush. Foto: Mike Nelson / Epa / TtLaura och George W Bush. Foto: Mike Nelson / Epa / Tt
Laura och George W Bush. Foto: Mike Nelson / Epa / Tt
Nancy Reagan. Foto: Daily Mail/Rex/ShutterstockNancy Reagan. Foto: Daily Mail/Rex/Shutterstock
Nancy Reagan. Foto: Daily Mail/Rex/Shutterstock

Presidentfruarna tog farväl av Reagan

Publicerad

Här förs Nancy Reagan till sista vilan.

Samtidigt var fyra presidentfruar samlade för att ta farväl av USA:s tidigare First Lady.

Den politiska eliten blandat med ett stort antal Hollywoodstjärnor var på plats i Simi Valley i Kalifornien på fredagseftermiddagen när den tidigare presidenthustrun Nancy Reagan begravdes vid sin makes sida på Ronald Reagan Presidential Library.

Ceremonin innebar även ett historiskt tillfälle då fyra presidentfruar var samlade tillsammans - Michelle Obama, Hillary Clinton, Laura Bush och Rosalynn Carter enligt Sky News.

Totalt fanns dock representanter för nio olika Vita huset-familjer närvarande då även John F Kennedys dotter Caroline Kennedy hade flugit in från Japan där hon i dag är amerikansk ambassadör.

Avled i sitt hem

Men makarna Reagans bakgrund som skådespelare gjorde att det även var att stort antal Hollywoodstjärnor på plats. Bland andra 1980-talets sexsymbol Bo Derek, Oscarvinnaren Anjelica Huston, Mr T från A-Team, rapporterar AFP.

"Jag sörjer First Lady Nancy Reagans död, hon betydde mycket för mig..." skriver Mr T på Twitter.

Nancy Reagan avled i sitt hem i Los Angeles-förorten Bel Air i söndags, 94 år gammal. Innan hon träffade sin blivande make Ronald Reagan arbetade hon som skådespelare. Paret gifte sig 1952 och 1982 blev hon USA:s första dam.

– Mitt liv började när jag gifte mig med min man, uppges Nancy Reagan ha sagt enligt Vita huset.

Kämpade mot alkohol och droger

I sin roll arbetade hon för att minska användande av droger och alkohol. Hon var bland annat talesperson för kampanjen "Just say no". I Vita husets biografi beskrivs detta som Nancy Reagans stora gärning.

Under begravningen kommer parets två barn att tala uppger Sky News.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag