Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Presidentens drag – före Demokraternas debatt

Donald Trumps kampanj flög en banderoll över Demokraternas debatt i Houston, Texas under torsdagen.
Donald Trump säger själv att han tror att han får Joe Biden som motståndare.Foto: RON SACHS/CNP/SHUTTERSTOCK / RON SACHS/CNP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Donald Trumps senaste drag inför presidentvalet 2020 är att attackera Demokraterna för att vara ett socialistparti som kan skada USA:s välfärd.

Presidentens kampanjteam flög en banderoll över torsdagens debatt i Houston, Texas, med ett enkelt budskap.

”Socialism kommer döda Houstons ekonomi”, stod det på banderollen som uppmanade invånare i staden att rösta Donald Trump 2020.

Donald Trumps presidentkampanj var fast beslutna om att få en veritabel syl i vädret under Demokraternas debatt i Houston på torsdagskvällen.

LÄS MER: Så var Demokraternas debatt i natt – flera till attack mot Biden

Timmarna innan debatten började lät Donald Trump flyga en blå banderoll med vit text över staden.

”Socialism kommer att döda Houstons ekonomi! Rösta Trump 2020”.

”Socialism SUGER”

Det är första gången Donald Trump flyger en banderoll över Demokraternas debatt, säger en företrädare för presidentens återvalskampanj till Fox News.

https://twitter.com/MRiveraFoxNews/status/1172235785103454209

Trumpkampanjens drag kom dock inte som en överraskning – de hade flaggat för att de planerade att flyg banderollen som ett störningsmoment innan debatten på Texas Southern University.

”Socialism SUGER och Team Trump flyger högt över Demokraternas debatt i Houston för att påminna cirkusen i stan att deras policys kommer att skada Houston, Texas och Amerika,” twittrade Trumps kampanjchef Brad Parscale innan debatten.

Trumps ord innan debatten

Innan debatten drog igång på torsdagskvällen gjorde Donald Trump klart vem han tror kommer att stå som hans motståndare i valet nästa år.

– Det blir någon av de tre [Joe Biden, Elizabeth Warren och Bernie Sanders], sa Donald Trump enligt nyhetsbyrån AFP.

– Men jag tänker mig att Biden kommer att kunna klara sig om han inte gör några större misstag.

– Jag respekterar dem alla.

Debatten hölls natten till fredag svensk tid och såg de tio återstående kandidaterna, däribland Biden, Warren och Sanders men också före detta åklagaren, Kamala Harris.

LÄS MER: Delade meningar om Warren: Vinnare – och förlorare

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.