Melania Trump och Donald Trump. Foto: Jae C. Hong / APMelania Trump och Donald Trump. Foto: Jae C. Hong / AP
Melania Trump och Donald Trump. Foto: Jae C. Hong / AP
Melania Trump ska ta sig an kampen för kvinnors rättigheter, enligt presidenten. Foto: Patrick Semansky / AP TT NYHETSBYRÅNMelania Trump ska ta sig an kampen för kvinnors rättigheter, enligt presidenten. Foto: Patrick Semansky / AP TT NYHETSBYRÅN

Melania Trump ska ta sig an kampen för kvinnors rättigheter, enligt presidenten.

 Foto: Patrick Semansky / AP TT NYHETSBYRÅN

Presidenten hyllar sin fru Melania Trump

Publicerad

Hon har anklagats för att vara osynlig i Vita huset.

Men Donald Trump försvarar sin hustru Melania – och hävdar att hon kommer ta sig an kampen för kvinnors rättigheter.

– Hon är en jättebra representant för det här landet, säger han vid en presskonferens.

När Israels premiärminister Benjamin Netanyahu besökte president Donald Trump i onsdags innebar det samtidigt att Melania Trump utförde sina första officiella arbetsuppgifter i Vita huset, då hon tog emot den israeliska premiärministerns fru Sara Netanyahu.

Men innan dess har presidentfrun varit så gott som osynlig i Washington DC.

När Donald Trump höll en presskonferens på torsdagskvällen fick han därför frågor om sin hustrus ovilja att synas i rollen som USA:s första dam, rapporterar CNN.

Presidenten ryckte omedelbart till hennes försvar:

– Jag tycker att hon är en jättebra representant för det här landet, men en lustig sak händer. Hon blir så orättvist porträtterad. Sakerna de säger, och jag har känt henne väldigt länge, sakerna de säger är så orättvisa.

Får stöd av Ivanka

Han fortsatte:

– Jag ska säga er det här, hon kommer bli en fantastisk första dam, hon kommer bli en strålande representant för kvinnor.

Tillsammans med presidentens dotter Ivanka kommer Melania Trump nu engagera sig i kvinnors rättigheter.

– Hon känner väldigt väldigt starkt för kvinnofrågor, för kvinnors svårigheter. Ivanka, som är en briljant person och en briljant briljant kvinna, kommer hjälpa henne och arbeta tillsammans med henne, säger Donald Trump.

Han avslutar:

– De gör inte det här för pengar, de gör det inte för att få betalt, de gör det för att de känner för saken, båda två.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag