Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Premiärministern halshuggen i ny satirbild: "Hårresande"

Satirtidningen Charlie Hebdos senaste tidningsomslag pryds av Theresa May med ett avhugget huvud under armen

Satirtidningen Charlie Hebdos senaste tidningsomslag visar Storbritanniens premiärminister Theresa May med ett avhugget huvud under armen.

Det bara timmar innan vallokalerna öppnade, och bara dagar efter terrordådet som skakade London.

Det senaste numret av den franska satirtidningen Charlie Hebdo har landat ett tidningsomslag som skapat reaktioner i Storbritannien.

Storbritanniens största tidning, The Sun, kallar omslaget för "sjukt".

Det senaste numret frontas av en teckning på premiärminister Theresa May – med sitt eget huvud under armen, samt bildtexten "engelsk mångkultur".

Och det bara dagar efter terrordådet i London som än så länge har krävt åtta dödsoffer, och ett par veckor efter terrordådet i Manchester som krävde över 20 döda.

Det nya numret publicerades bara timmar innan vallokalerna öppnade i Storbritannien på torsdagen.

Ett val där Theresa May är favorit, enligt senaste opinionsundersökningarna. 

Inuti tidningen finns även en teckning på skräckslagna människor som springer, med Big Ben i bakgrunden, intill bildtexten ’slimming tips from Isis – run fast’, ”bantningstips från IS – spring fort”.

En referens till terrorattacken i centrala London förra helgen då människor flydde för sina liv när tre terrorister mejade ner flera personer på London Bridge – för att sedan hoppa ur fordonet och knivhugga oskyldiga på gatan.

"Är det ens roligt eller nödvändigt?"

Reaktionerna lät inte vänta på sig.

En del påpekar det faktum att Charlie Hebdo själva blivit utsatta för ett dåd, den 7 januari 2015 då 12 människor dog när två eller tre personer tog sig in på tidningens redaktion och öppnade eld, samt öppnade eld mot polismän.

Flera av tidningens anställda dog i dådet.

”Jag minns hur jag stöttade Charlie Hebdo vid attacken mot dem, för att nu bli hånad av dem för attacken mot oss”, skriver en brittisk journalist på Twitter.

”Oj, jag såg precis det hårresande Charlie Hebdo-omslaget med Theresa May på framsidan… Jag tänker inte visa bilden här, men på riktigt, var det ens roligt eller nödvändigt?” frågar sig en annan person.

Hånade dött flyktingbarn

I januari 2016 var Charlie Hebdo också i blåsväder.

Tidningen publicerade då en teckning på flyktingpojken Aylan Kurdi, som blev känd världen över efter att ha hittats död på en strand.

Tidningen frågade sig "om det är så här Aylan Kurdi hade blivit som vuxen?"

https://twitter.com/sunny_hundal/status/687307040243511296

Theresa May med blodig kniv

Samtidigt riktas viss kritik mot tv-kanalen BBC efter en skämtvideo med bland andra Theresa May i en av rollerna.

I videon ses de brittiska partiernas respektive ledare ha en gatufight, varpå premiärministern tar upp en blodig kniv.

Videon publicerades på Twitter, och även om många tycks ha uppskattat skämtet fick tv-kanalen en hel del kritik.

”Det här är BBC som öppet hånar efter attacken på London Bridge. Skamligt och respektlöst mot de som dog och led", skriver en person i ett svar under videon.

Konservativa politikern Andre Bridgen var även han kritisk.

– Det är förskräckligt dålig smak av BBC att visa det här, oavsett tidpunkt, och i synnerhet efter dåden på London Bridge, säger han, skriver Daily Mail.

https://twitter.com/bbcthree/status/872548697846018048