Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Premiärminister Theresa May om sin stora sorg

I intervjun hyllar hon även sin make och kallar honom för sin klippa. Foto: Chris Radburn / AP / TT
Theresa May och maken Philip. Foto: Ben Cawthra / IBL

Här är Theresa Mays hjärtesorg:

Hon och maken Philip – som hon varit gift med i 37 år – har inte kunnat få barn.

– Det är väldigt sorgligt, säger hon i en personlig intervju med brittiska LBC Radio, rapporterar Daily Mail.

I intervjun hyllar hon även sin make och kallar honom för sin klippa.

Det är knappt en månad kvar till nyvalet hon utlyste i januari i år och intervjuerna med premiärminister Theresa May är många.

På torsdagen intervjuades hon i LBC Radio och förutom tuffa sakpolitiska frågor från både programledare och lyssnare som ringde in, om skatter, föräldrapolitik och brexit, svarade hon på personliga frågor – om kärleken till maken, sorgen efter föräldrarnas död och barnlösheten, enligt Daily Mail.

Hon och maken Philip, gifta sedan 1980, har inte kunnat få barn. Något som orsakat dem sorg.

– Det visade sig att det inte var möjligt för oss. Vi är inte det enda paret i den situationen. Men det är bara att gå vidare i livet, säger Theresa May i intervjun, enligt Daily Mail.

Hon tog även upp en händelse hon kallade "fake news", då en brittisk tidning felaktigt pekat ut henne som gravid, vilket gjort hennes svärmor besviken.

Premiärminister Theresa May i radiointervjun. Foto: LBC Radio

Tog föräldrarnas död hårt

60-åriga Theresa May är uppvuxen i ett kristet hem, hennes pappa var kyrkoherde, och tron har spelat en stor roll i hennes liv, säger hon. När hennes föräldrar dog när Theresa var i 20-årsåldern tog hon det hårt – speciellt eftersom hon inte har några syskon att dela sorgen med.

– Det påverkade mig mycket. Jag hade precis gift mig med Philip och han var ett fantastiskt stöd. Han var min klippa, säger hon.

Storbritanninen till nyval 28 juni

Den 8 juni går britterna till valurnorna igen. Theresa May, som bara varit premiärminister sedan i somras, utlyste valet eftersom eftersom parlamentsarbetet efter brexitomröstningen inte fungerar konstruktivt.