Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Premiär för ”AW med VU” – fråga vad du vill om politik

Expressens Viktor Barth-Kron, Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson bjuder in till afterwork på fredag 15.15.Foto: OLLE SPORRONG

I veckan har de spelat in 30:e avsnittet av succépodden Verkställande utskottet.

Nu bjuder Maggie Strömberg, Viktor Barth-Kron och Torbjörn Nilsson in till afterwork i Expressen TV.

På fredag med start klockan 15.15 kan du som har Premium-medlemskap följa specialsändningen med Expressens politikprofiler – och samtidigt ställa dina frågor direkt till dem.

– Det ska bli superkul att få möta VU:s lyssnare i denna nyskapande tv-podd-chatt-after work, säger Maggie Strömberg.

I anslutning till tv-sändningen, som pågår i en timme, kommer det finnas en chatt där du skriva vad just du vill ha svar på.

Vem blir nästa partiledare att avgå? Vad är oddsen för att Stefan Löfven är statsminister efter valet 2022? Vad händer i bastun på Bommersvik? Vem är trevligast i riksdagen?

– De gånger vi bett om lyssnarnas input och frågor har vi blivit nästintill överväldigande, vilket förstås är ett älskvärt problem eftersom vi har en väldigt trevlig och kunnig lyssnarskara. Det ska bli kul att verkligen få reda ut publikens frågor om politik ordentligt, säger Viktor Barth-Kron.

– Jag utgår ifrån att det kommer fler frågor om hot shotsens påverkan på ekonomisk politik, säger Torbjörn Nilsson.

Chatten kommer att öppna redan vid lunchtid på fredagen – så det finns gott om tid att skicka in frågor.

Maggie, Viktor och Torbjörn kommer ta sig an ämnena med sedvanlig espri – precis som i Verkställande utskottet alltså. Men denna frågestund kommer inte ges ut i poddform, utan är tillgänglig exklusivt för Expressens Premium-medlemmar.

Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Viktor Barth-Kron gör podden Verkställande utskottet.Foto: OLLE SPORRONG

– Under pandemin är det svårt att träffa Expressenläsarna och poddlyssnarna fysiskt, men vi vill ändå försöka få till ett möte med vår mest trogna publik. Vi vet att många som följer vår politikbevakning är både kunniga och frågvisa, en AW tillsammans med dem känns som ett perfekt sätt att avrunda veckan, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

Varför ska man som politikintresserad betala för Expressen Premium – politik är väl mestadels nyhetsartiklar som är öppna för alla som besöker sajten?

– Våra snabba nyhetsrapportering ligger aldrig bakom betalvägg. Men vill man ta del av den kvalificerade fördjupningen av bland andra Viktor, Maggie och Torbjörn är Premium-medlemskap en prisvärd investering. Även deras artiklar är oftast öppna för alla från början, men vi låser dem alltid efter ett tag – ibland efter sex timmar, ibland efter ett dygn, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

– Vill man vara säker på att inte missa något från Sveriges vassaste politikredaktion är det Premium som gäller. Allt vår låsta kvalitetsjournalistik – analyser, reportage, granskningar, intervjuer – finns samlad på en specialsajt där det är lätt att hitta det senaste från en viss skribent eller en särskild sorts fördjupning. 

 

Premium-tips från Expressen Politik

Åtta kvinnor, ett krisparti – vem av dem kan rädda MP? 

Viktor Barth-Kron: Behandlingen av Sjöstedt är pinsam för Löfven och Lööf 

Torbjörn Nilsson: Vad händer med S när Löfven alltid säger ja? 

106 generaldirektörer: √ Löner √ Partibok √ Powerparen 

KD-rebellen om samtalet med Trump och avhoppet från Livets ord  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.