Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prejades under biljakt – två poliser till sjukhus

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Två poliser skadades lindrigt under en biljakt i Nyköping.
Foto: Google maps

En biljakt utbröt i Nyköping under natten mot fredag. Under förföljandet krockade en polisbil med en lyktstolpe och två poliser har skickats till sjukhus, rapporterar SVT Nyheter Sörmland. 

Det var strax innan midnatt som polisen började förfölja en bil som vägrade stanna. Under förföljandet krockade polisen med en lyktstolpe. Då krockkuddarna utlöstes kunde inte poliserna ta sig ut. 

– Räddningstjänsten fick klippa av taket från polisbilen så man kunde ta ut poliserna på ett säkert sätt. De var vakna o talbara. En av poliserna klagade på smärtor i höften och den andra i nacke, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl till SVT.

Poliserna blev avförda till sjukhus med ambulans och hade lindriga skador. 

Den förföljda bilen upphittades senare en bit från olycksplatsen. Enligt Lindqvist fanns skador på bilen och uppgifter framkom att föraren försökt preja polisbilen vilket ledde till krocken.

En man i 30-års åldern, känd för polisen, greps därefter i närheten av bilen. Han är gripen misstänkt för försök till grov misshandel. 

– Han gömde sig i en buske. Hundföraren fick upp ett spår som ledde mot Nyköping, men tyvärr tog det slut så vi fick ingen träff på vad vi misstänker är en medgärningsman, säger Lindqvist. 

Larmnummer att ha koll på

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.