Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pratade med sonen – sedan blev det tyst

Detta har hänt i jakten på försvunna Anne-Elisabeth Hagen
Miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan 31 oktober 2018.Foto: PRIVAT/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Polisen vid Tom Hagens hus i början av maj 2020.Foto: ØRN E. BORGEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

I 92 sekunder pratade Anne-Elisabeth Hagen med sin son. Sedan upphör alla livstecken från miljardärsfrun skriver VG.

20 månader senare är hon fortfarande försvunnen och misstänks ha mördats av maken Tom Hagen. 

Ett samtal klockan 09.14 den 31 oktober 2018 är det sista säkra livstecknet från Anne-Elisabeth Hagen. Hon ringde sin son och pratade om lön, barnvakt och Halloween berättar VG.  

Norsk polis misstänker att miljardärsfrun kort efter samtalet ska ha utsatts för en allvarlig kriminell handling i sitt hem. Polisen har därför granskat samtalet noggrant. 

Sonen berättar för polisen att han blev väckt av samtalet. Enligt VG grämer han sig över att han var sur och grinig då då det i efterhand visats sig vara det sista säkra livstecknet från mamman.

Till en början utgick polisen utifrån teorin att miljardärfrun kidnappats. Men förra sommaren ändrade de spår till att hon troligen mördats.  

Vid tidpunkten för samtalet var sonen anställd hos sin pappa Tom Hagen på Futurum Näringspark. 

I april i år greps miljardären Tom Hagen misstänkt för mord eller medhjälp till mord på sin egen fru. Han är fortsatt misstänkt men släppt på fri fot. 

Själv nekar Tom Hagen till att ha något sin frus försvinnande att göra. 

Tom Hagen har sedan försvinnandet kommit med egna teorier på vad som kan ha hänt hans fru.Foto: TORBJØRN OLSEN / EPA TT NYHETSBYRÅN

Att Anne-Elisabeth och sonen pratat om lön beror enligt VG på att hon tidigare samma morgon pratat med en anställd på Futurum som ansvarar för just löneutbetalningar, något som skulle genomföras samma dag. 

Samtalet ägde rum vid 08.45 och varade i drygt två minuter. Enligt uppgift till VG har den anställda sagt att allt verkade normalt och att hon förmodligen hörde Tom Hagen i bakgrunden. 

Enligt polisen är samtalet med sonen, strax efter nio på morgonen, det sista säkra livstecknet från Anne-Elisabeth Hagen. I övrigt vill de inte kommentera utredningen.

GW kritisk mot norska polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.