Prao-elev jagas för dubbelmordet

Publicerad
Uppdaterad
Linköpingsmördaren kan ha varit en praoelev som praktiserat i familjen Ammouris databutik.
Det misstänker polisen som nu kartlägger alla som praktiserade hos familjen.
Vi vill hitta de som har varit osams med familjen, säger Nils Ahlberg, kriminalinspektör.
Sedan dubbelmordet på Mohamad Ammouri, 8 och Anna-Lena Svenson 56 har polisen i Linköping förhört hundratals människor och tagit lika många DNA-prov – utan att hitta mördaren. Nu intensifieras jakten på mördaren – den här gången bland de praoelever som har praktiserat i familjen Ammouris databutik.

Förhört de anställda

I morgon träffar kriminalinspektör Nils Ahlberg familjen Ammouri i Stockholm. – Vi har förhört de anställda i familjens företag tidigare utan att hitta någon misstänkt. Nu har det dykt upp nya namn som vi ska prata med familjen om, säger Nils Ahlberg, kriminalinspektör vid Linköpingpolisen. Mohamad Ammouris pappa Hassan berättar att polisen har informerat honom om att man vill kartlägga alla som har praktiserat hos honom. – Under 2001 började vi ta emot praoelever från gymnasieskolor och från Komvux. Varje månad hade vi två nya praktikanter, säger Hassan Ammouri.

Kan ha varit osams

En av polisens teorier går ut på att familjen kan ha haft en konfrontation med någon praktikant eller kund. – Vi ska försöka hitta de som familjen kan ha varit osams med. Ett bråk skulle kunna vara en tänkbar anledning till mordet, säger Nils Ahlberg. Kände sig iakttagna När polisen berättade att mördaren skulle kunna vara en person som är yngre än 20 år väcktes misstankar hos Hassan Ammouri. – Vi har haft en praktikant som iakttog oss många gånger strax före mordet utanför vår bostad i Linköping, berättar Hassan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag