Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prao-elev jagas för dubbelmordet

Linköpingsmördaren kan ha varit en praoelev som praktiserat i familjen Ammouris databutik.
Det misstänker polisen som nu kartlägger alla som praktiserade hos familjen.
Vi vill hitta de som har varit osams med familjen, säger Nils Ahlberg, kriminalinspektör.
Sedan dubbelmordet på Mohamad Ammouri, 8 och Anna-Lena Svenson 56 har polisen i Linköping förhört hundratals människor och tagit lika många DNA-prov – utan att hitta mördaren. Nu intensifieras jakten på mördaren – den här gången bland de praoelever som har praktiserat i familjen Ammouris databutik.

Förhört de anställda

I morgon träffar kriminalinspektör Nils Ahlberg familjen Ammouri i Stockholm. – Vi har förhört de anställda i familjens företag tidigare utan att hitta någon misstänkt. Nu har det dykt upp nya namn som vi ska prata med familjen om, säger Nils Ahlberg, kriminalinspektör vid Linköpingpolisen. Mohamad Ammouris pappa Hassan berättar att polisen har informerat honom om att man vill kartlägga alla som har praktiserat hos honom. – Under 2001 började vi ta emot praoelever från gymnasieskolor och från Komvux. Varje månad hade vi två nya praktikanter, säger Hassan Ammouri.

Kan ha varit osams

En av polisens teorier går ut på att familjen kan ha haft en konfrontation med någon praktikant eller kund. – Vi ska försöka hitta de som familjen kan ha varit osams med. Ett bråk skulle kunna vara en tänkbar anledning till mordet, säger Nils Ahlberg. Kände sig iakttagna När polisen berättade att mördaren skulle kunna vara en person som är yngre än 20 år väcktes misstankar hos Hassan Ammouri. – Vi har haft en praktikant som iakttog oss många gånger strax före mordet utanför vår bostad i Linköping, berättar Hassan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.