Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PR-kvinnans historiska beslut – när hon flyttar in med Johnson

Boris Johnson får sällskap på 10 Downing Street av 24 år yngre flickvännen Carrie Symonds
Boris Johnson, Storbritanniens nyvalde premiärminister.Foto: STELLA PICTURES/AVALON.RED B68
Carrie Symonds, Boris Johnsons flickvän, vill hålla i skattepengarna.Foto: MARK THOMAS/SHUTTERSTOCK / MARK THOMAS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Boris Johnson har flyttat in på 10 Downing Street.

Han får sällskap av 24 år yngre flickvännen Carrie Symonds – som redan lovat att hålla koll på medborgarnas pengar.

Miljöaktivisten och PR-kvinnan blir nämligen den förste partnern till en premiärminister på 22 år som inte låter skattebetalarna bekosta ett eget kontor, skriver Daily Mail.

Bråkige Boris.

Det har i sanning varit en dramatisk tid för Storbritanniens nyvalde premiärminister – både professionellt och privat.

I yrkeslivet slogs han mot Jeremy Hunt om att bli partiledare för konservativa Tories, och för en dryg månad sedan stormade det kring Boris Johnson, 55, och flickvännen Carrie Symonds, 31.

Strax efter midnatt, natten till 21 juni, urartade ett bråk mellan Boris Johnson och Carrie Symonds så rejält att polis kallades till deras lägenhet i södra London, rapporterade The Guardian.

Det var grannar till paret som oroats av det högljudda bråket.

Carrie Symonds ska ha skrikit ”låt mig vara” och försökt kasta ut Boris Johnson, mannen som var Londons borgmästare 2008–2016 och därefter Storbritanniens utrikesminister 2016–2018 – och nu alltså utsetts till Theresa Mays efterträdare.

Försökte kasta ut Boris

Carrie Symonds påstås ha försökta kasta ut sin sambo, som dock högljutt vägrat.

Enligt en inspelning gjord av grannarna, som The Guardian fick ta del av, började bråket efter att Boris Johnson spillt rödvin i en soffa.

”Du bryr dig inte om någonting för du är bortskämd. Du bryr dig inte om pengar eller någonting”, hörs Carrie Symonds säga på inspelningen.

En granne berättade för tidningen att hennes skrik följdes av ljud som ”lät som tallrikar som gick sönder”.

– Det var några höga skrik som jag är säker på var Carrie, och hon skrek åt honom att han skulle ”ut” flera gånger. Hon sa ”ut ur min lägenhet” och han sa nej, förklarade grannen.

Londonpolisen bekräftade att tre polisbilar skickats till lägenheten. 

Vägrade svara på frågor

Dagen efter, i samband med en utfrågning av partimedlemmar i Birmingham, vägrade Boris Johnson att prata om bostadsbråket.

– Jag tror att vad de vill höra är mina planer för landet och för vårt parti, sade han, enligt Sky News

Han fortsatte: 

– Jag har den tråkiga skyldigheten att vilja få ut vårt budskap till vårt parti. Folk har rätt att fråga om mig och min beslutsamhet, min karaktär och vad jag vill göra för landet. 

Foto: JUSTIN NG / STELLA PICTURES/RETNA/AVALON.RED B4867
I juni tillkallades polis till Carrie Symonds lägenhet efter att ett bråk mellan Boris Johnson och henne urartat. Foto: GEORGE CRACKNELL WRIGHT/LNP/SHUTTERSTO / GEORGE CRACKNELL WRIGHT/LNP/SHUTTERSTOCK SHUTTERST

Sin största personliga kris

Under utfrågningen i Birmingham beskrev Boris Johnson sin största personliga kris – som borgmästare för London.  

– Londonkravallerna (i augusti 2011) var nog inte den enklaste tiden. Jag var på semester. Det var en total katastrof. Jag var bokstavligt talat 65 mil från närmaste flygplats. När jag kom till flygplatsen, fick jag en överväldigande känsla av ansvar och skräck. När jag landat i London gjorde jag allt jag möjligtvis kunde göra och gav mig ut på gatorna.

Valde att fly från lägenheten

Boris Johnson och Carrie Symonds valde någon dag efter bråket att fly sin lägenhet för att undkomma aktivister utanför deras dörr. De hade placerat sig där för att protestera mot den främste brexit-förespråkarens politik.

Något liknande lär paret knappast få uppleva när de nu flyttat in i premiärministerbostaden på 10 Downing Street.

Carrie Symonds arbetade som kommunikationschef för Tories när de två träffades. I dag jobbar hon för en miljöorganisation, och kampanjar mot användandet av plast samt för att rädda världshavens biologiska mångfald. 

Det var hon som gjorde att flera tunga kvinnliga parlamentariker stödde Boris Johnson.

Carrie Symonds skriver också historia, eftersom Storbritannien aldrig haft en premiärminister med officiell flickvän förr. Och i motsats till Samantha Cameron, Cherie Blair och Gordon Browns fru Sarah kommer Carrie Symonds inte att ha ett eget kontor och personal. De tre hade nämligen folk som såg till att hålla koll på deras dagliga göromål, organisera välgörenhetstillställningar och förfrågningar från medierna.

Den senaste att tacka nej före Carrie Symonds var Norma Major, fru till John som var premiärminister 1990-1997.

De två nya på 10 Downing Street ska ha börjat dejta i smyg flera månader innan Boris Johnson och hans exfru, Marina Wheeler, i september förra året gick ut med att de hade begärt skilsmässa.

Under deras 25-åriga äktenskap hade Boris Johnson ett antal otrohetsaffärer, som bland annat resulterade i minst ett utomäktenskapligt barn.