Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Postnord får bakläxa om försenade brev

I januari föreslog postutredningen att Posten ska få tre i stället för två dagar på sig att dela ut brev.
Foto: JULIA KOCH / BILDBYRÅN

Postnord har inte lyckats göra en fullvärdig analys om risken för att brev inte delas ut i tid. Det konstaterar Post- och telestyrelsen (PTS), som ger postjätten ännu en bakläxa.

Under hösten förra året inledde PTS en granskning av Postnord efter att man fått in flera klagomål från hela landet från mottagare som inte fått sin post eller att den dröjt flera veckor.

Efter att man fått ett föreläggande i december överlämnade Postnord ett underlag till PTS som bland annat inkluderade en riskanalys.

”PTS kan dock konstatera att den inlämnade riskanalysen saknar den typen av avgörande bedömningar som är nödvändiga för att analysen ska anses som komplett”, skriver PTS i ett pressmeddelande.

Postnord har nu fram till 14 april på sig att komplettera det inlämnade underlaget.

Agnes Karlsson, produktionsdirektör på Postnord, uppgav för TT i december att problemen berodde på flera faktorer, däribland hög sjukfrånvaro. Hon tillbakavisade samtidigt att det skulle handla om en bristande produktionsmodell.

Enligt postförordningen ska Postnord dela ut minst 95 procent av de inrikesbrev som har lämnats in för tvådagarsbefordran, före angiven senaste inlämningstid, inom två påföljande arbetsdagar. Det gäller oavsett var i landet breven har lämnats in.

Brevbäraren larmade om kaos – Postnord hotar med sparken

Emilia: ”Gjort allt för att det ska bli förändring”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.