Hundarna räddade 14 personer från att drunkna

Så lär du din hund att hitta kantareller
Hundarna på bilden jobbar som räddningshundar på en strand utanför Rom. Det är inte samma hundar som nämns i texten.
Foto: Cecilia Fabiano/ LaPresse / TT NYHETSBYRÅN

De italienska livräddningshundarna Eros, Mya och Mira stod minst sagt för en hjälteinsats när de räddade 14 personer som hade drivit ut i havet i italienska Sperlonga.

Bland de 14 personerna fanns även åtta barn, skriver CNN.

Hårda vindar och stora vågor gjorde att 14 personer, varav åtta barn mellan sex och tolv år, behövde hjälp att komma i land när de badade vid en strand i italienska Sperlonga, som ligger mellan Neapel och Rom, på söndagen.

Tre olika familjer hade gett sig ut på flytmadrasser, jollar och surfutrustning och kämpade för att ta sig i land när vindarna och vågorna blev för starka. En familjemedlem som var kvar på stranden började ropa efter hjälp och fångade tre hundförares uppmärksamhet, förklarar Roberto Gasbarri, som är ansvarig för den italienska livräddningshundsskolan, SICS, för CNN.

SICS patrullerar på närmare 30 ständer i Italien och har över 300 hundenheter som består av en hund och en tränare.

Räddade personerna på en kvart

Med hjälp av tre livräddare lyckades hundarna Eros, Mya och Mira, alla labradorer, hjälpa personerna i land på ungefär 15 minuter. Samtliga klarade sig utan några skador.

För CNN förklarar Roberto Gasbarri att hundar är ”grundläggande” när det gäller Italiens livräddning, speciellt när det handlar om att rädda flera personer.

Labradorer, golden retrievers och new foundland terriers är raser som vanligtvis används vid livräddning, enligt en rapport från AFP, även om alla hundar är välkomna att gå utbildning, skriver People. Anledningen till varför dessa raser passar bra som livräddningshundar i vatten är bland annat på grund av att pälsen är vattenresistent.

Tid över? Här har du 12 minuter djurkavalkad!