Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Henrik friade till Lisa – i direktsänd radio

Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat

Lisa Drevet trodde att hon skulle var med i en tävling i Mix Megapol.

I stället friade Henrik Leijon till henne i direktsändning.

– Då slutade jag andas, säger Lisa Drevet.

I juni 2019 träffades Lisa Drevet, 46, och Henrik Leijon, 49, genom en dejtingsajt. Tanken var att dejten med Henrik skulle bli en ”riva-av-plåstret”-dejt.

Men det blev inga fler dejter med någon annan.

– Det var verkligen en perfekt match, säger Lisa Drevet.

Paret förlovade sig för ett år sedan men då var det inte något prat om bröllop. Henrik Leijon förklarar att det då mer var en ”förlovningsfråga”.

– Vi båda var lite naggade från tidigare relationer så man är lite försiktig. Men sedan har kärleken växt kraftigt och det har den gjort hela tiden, säger Henrik Leijon.

Lisa Drevet hade uttryckt att hon skulle tycka det var roligt om man gjorde något kul av ett eventuellt frieri, vilket fick tankarna att snurra hos Henrik.

– Jag tyckte också att det hade varit kul och då hade jag hört så mycket på Mix Megapol under hela mitt liv från folk som ringt in med hälsningar.

Efter lite funderande bestämde han sig för att höra av sig till radiokanalen med sin idé – och de nappade.

Blev lurad

Lisa blev i sin tur uppringd av Mix Megapol några dagar i förväg. De sa då att hon skulle medverka i en tävling i radioprogrammet ”Gry Forsell med vänner”.

Hon blev då tillsagd att förbereda sig för tävlingen genom att plugga på solsystemet och planeter, eftersom det skulle komma frågor om det.

– När de sedan ringde upp mig på måndagen igen satt jag med en bild över vårt solsystem och alla planeter så jag skulle vara lite förberedd, säger Lisa.

I stället fick hon höra Henriks röst och en kärleksförklaring följt av en fråga: 

”Lisa, vill du gifta dig med mig?”

Och svaret? Ja!

Åkte till jobbet

Efter frieriet åkte de till sina respektive jobb, men sågs sedan på kvällen. Dock får det ordentliga firandet vänta till på söndag.

– Vi har varannan vecka sambo och särbo, tills barnen har vuxit upp. Den här veckan har Lisa barnvecka men jag åkte ändå dit efter jobbet med en blomsterbukett och så läste vi alla grattis-meddelanden, säger Henrik.

Paret har redan hunnit planera och bestämma var och när bröllopet ska vara. Det blir en intim ceremoni på Läckö slott redan i december.

– Vi båda har gjort det där med det stora kyrkliga bröllopet, så vi ville ha något annat nu när det bara är kärlek och intimt så mellan oss, säger Lisa.