Gifte sig på sjukhus – för att mormodern skulle få vara med

Paret valde att gifta sig på ett sjukhus – allt för att brudens mormor skulle få vara med.
Foto: Twitter

Sean och hennes fästman valde att gifta sig på ett sjukhus i Texas.

Allt för att brudens svårt sjuka mormor Avis Russel, 71, skulle få delta i ceremonin.

– Avis tillbringade några av sina sista ögonblick på denna jord för att fira och älska sitt barnbarn, skrev Methodist Healthcare System, enligt Newsweek. 

Avis Russell, 71, var diagnostiserad med lungcancer och låg inlagd på sjukhuset – bara några månader innan hennes barnbarn Sean skulle gifta sig. Det var oklart om mormodern skulle överleva fram tills den stora dagen, så paret bestämde sig för att skjuta fram bröllopet så att mormodern skulle kunna delta. Och inte bara det, de valde också att hålla ceremonin på Texas sjukhus där hon vårdades.

Methodist Healthcare System delade en video från bröllopet på deras sociala medier och på Twitter skrev dem: 

”När Avis Russells hälsa snabbt började försämras på grund av lungcancern bestämde sig hennes barnbarn för att skjuta fram bröllopet och gifta sig med sin ungdomskärlek i Avis rum på Methodist Hospital Norhteast, innan hon gick bort”.

https://twitter.com/SAHealth210/status/1410976711940968454?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1410976711940968454%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsweek.com%2Fcouple-marry-hospital-grandmother-battling-cancer-can-attend-1608544

I videon ser man Avis som ligger i sängen och håller i en blombukett – samtidigt som det unga paret gifter sig några steg bort. Det var en stolt mormor som bevittnade sitt barnbarns bröllopscermoni. 

Gick bort kort efter

Avis Russel gick bort den 20 juni, kort efter att bröllopet hade ägt rum, och hennes begravning inträffade den 2 juli – dagen då videon delades på Facebook. 

”Avis tillbringade några av sina sista ögonblick på denna jord för att fira och älska sitt barnbarn”, skrev Methodist Healthcare System på Facebook, enligt Newsweek. 

Även fast bröllop på sjukhus är ovanliga så händer det med jämna mellanrum. Förra veckan gifte sig ett brittiskt par på ett barnssjukhus i Bristol eftersom deras dotter har CHARGE- syndrom och föddes med livshotande komplikationer.