Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poserade nakna i Dubai – deporteras ut ur landet

Bilden från Dubai spreds snabbt i sociala medier.
Skärmdump från ett videoklipp där de nakna kvinnorna syns posera.
Foto: Skärmdump / Skärmdump

I veckan greps 11 ukrainska kvinnor i Dubai efter att de poserat nakna på en balkong.

Nu meddelar emiratets myndigheter att kvinnorna inte kommer att dömas till fängelse – däremot kommer samtliga att deporteras, enligt Daily Mail.

Det var i lördags som flera videoklipp publicerades på sociala medier där ett dussintal nakna kvinnor kunde ses posera på en balkong i Dubai. 

Bilderna orsakade snabbt stor uppståndelse i Förenade Arabemiraten och 11 av de ukrainska kvinnorna greps tillsammans med den ryska fotograf som tagit bilderna. Brottet var att de brutit brutit mot emiratets sharialagar – vilket kan leda till fängelsestraff.

Under onsdagen meddelade dock justitiekansler Essam Issa al-Humaidan att samtliga gripna klarade sig undan fängelsestraff och i stället deporterats ut ur landet.

– Åklagaren har beordrat utvisningen av de anklagade då deras beteende stred mot den allmänna moralen, säger han i ett uttalande. 

Några ytterligare kommentarer vill han eller Dubaipolisen inte ge rörande fallet.

Ovanligt snabbt beslut

Enligt Daily Mail är det ovanligt att den här typen av brottmål inte leder till strängare straff i Dubai, och det ska även vara ovanligt med så snabba beslut.

Den ryska fotografen har dock identifierats som informationschefen för ett ryskt företag i Ivanovo-regionen. En region vars guvernör, Stanislav Voskresensky, uppgett att han bett Rysslands utrikesminister och ambassadörer om hjälp med fallet.

”Vi överger inte våra egna”, skriver Voskresensky på sociala medier, enligt Daily Mail.

TV: Senaste nytt i Expressen TV 

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.