Ryktena kring Donald Trump och hans påstådda affär med porrstjärnan Stormy Daniels, eller Stephanie Clifford som hon egentligen heter, har florerat i flera år. Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅNRyktena kring Donald Trump och hans påstådda affär med porrstjärnan Stormy Daniels, eller Stephanie Clifford som hon egentligen heter, har florerat i flera år. Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅN
Ryktena kring Donald Trump och hans påstådda affär med porrstjärnan Stormy Daniels, eller Stephanie Clifford som hon egentligen heter, har florerat i flera år.  Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump har förnekat att han haft en sexuell relation med henne. Foto: SHAWN THEW / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNDonald Trump har förnekat att han haft en sexuell relation med henne. Foto: SHAWN THEW / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump har förnekat att han haft en sexuell relation med henne. Foto: SHAWN THEW / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Porrstjärnans erbjudande: Pengar för att prata om affären

Publicerad

Donald Trump har förnekat att han haft en sexuell relation med porrstjärnan Stormy Daniels.

Nu vill Daniels betala tillbaka pengarna hon ska ha givits för sin tystnad – för att kunna berätta om affären, skriver NBC News.

Ryktena kring Donald Trump och hans påstådda affär med porrstjärnan Stormy Daniels, eller Stephanie Clifford som hon egentligen heter, har florerat i flera år. 

Men sedan Wall Street Journals i januari kunde avslöja att en stor summa pengar, närmare 130 000 dollar, hade förts över till porrstjärnans konto hamnade den amerikanske presidenten i ett riktigt blåsväder.

Donald Trump har bestämt förnekat att han och Daniels skulle haft en sexuell relation, medan hon har hävdat annat. 

Och nu verkar hon vara villig att bevisa affären – till vilket pris som helst. Närmare bestämt hela det sexsiffriga belopp, som en gång ska ha betalats för hennes tystnad, enligt NBC News.

Vill prata öppet om affären

Daniels ska vara villig att dela sms, foton och videos från hennes telefon som kan styrka affären.

Enligt tidningen har hon skickat ett personligt brev med förslaget till Trumps advokat, Michael Cohen, som också ska ha varit den som skrev tystnadsavtalet med porrstjärnan strax innan presidentkampanjen 2016.

I utbyte mot pengarna ska den önskade uppgörelsen vara att presidenten inte på något sätt ska kunna hålla henne juridiskt ansvarig för något hon väljer att berätta som rör affären.

– Det har aldrig handlat om pengarna, utan Cliffords rätt att kunna berätta sanningen. Det amerikanska folket måste få möjlighet att döma för sig själva vem som är ärlig, och vem som vilseleder dem. Vårt erbjudande öppnar upp för just detta, sa Stormy Daniels advokat Michael Avenatti till NBC News under måndagen.

Daniels stämde Trump

Förra veckan valde Stormy Daniels att stämma president Trump, något som meddelades via hennes advokats Twitter.

Även då rörde det Trumpadministrationens påstådda försök att hota henne till tystnad.

Enligt Daniels ska det aldrig funnits något skriftligt avtal som hindrar henne från att prata om romansen. 

Ska DNA-testa klänning från 2006

Om Daniels förslag godtas kan president Trump ha mer att vänta än att deras telefonkonversationer når offentligheten.

Förra månaden avslöjade porrstjärnan att hon sparat den klänning som hon ska ha burit under kvällen med Trump 2006.

Tanken är att låta klänningen undersökas i förhoppningen om att presidentens DNA ska kunna säkras – och till slut visa att hon inte ljuger.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag